Το Total Mom Show είναι ένα μοναδικό φεστιβάλ και ταυτόχρονα ένα συγκλονιστικό γεγονός για τις μητέρες. Πρόκειται για να φεστιβάλ το οποίο γιορτάζει τις μητέρες και θα λάβει χώρα στο Τορόντο, στις 9 και 10 Φεβρουαρίου 2019 στο αρχιτεκτονικά φημισμένο κέντρο εκδηλώσεων The Symes, με πάνω από 60 πωλητές και δραστηριοποιήσεις που θα κάνουν την επίσκεψη διαδραστική και ευχάριστη. Είναι μια ιδιαίτερη εκδήλωση γεμάτη με βιωματικούς χώρους, εκπαίδευση, ψυχαγωγία, όμορφη διακόσμηση, υποσχόμενο να διεγείρει όλες τις αισθήσεις των επισκεπτών του.

Το “The Total Mom Show” θα περιλαμβάνει μια πληθώρα δραστηριοτήτων και υπηρεσιών, που σχετίζονται με την υγεία και την ευεξία, τον τρόπο ζωής της μητέρας, την παραγωγικότητα και την ενδυνάμωση, τις δυσκολίες που μπορεί να εμφανιστούν στη μητρότητα και ό,τι την αφορά εν γένει, πάντα με την πολύτιμη παρουσία εμπειρογνωμόνων και κορυφαίων ομιλητών, που θα πραγματοποιούν ζωντανές συζητήσεις καλύπτοντας τις τελευταίες εξελίξεις επί των θεμάτων.

Οι διοργανωτές αναμένουν να παρευρεθούν χιλιάδες συμμετέχοντες στο φεστιβάλ κατά τη διάρκεια των δύο ημερών. Οι πρώτοι 2.500 συμμετέχοντες θα λάβουν μοναδικά δώρα συμπεριλαμβανομένων τσάντες με δώρα, δωρεάν καροτσάκια, σταθμούς περιποίησης, μια εμπειρία εκγύμνασης χρησιμοποιώντας την τελευταία τεχνολογία και χρήσιμες συμβουλές διαλογισμού από κορυφαίους του είδους.

Η Anna Sinclair, συνιδρύτρια του φεστιβάλ, όπως υποστήριξε, διέκρινε ένα χάσμα στο Τορόντο στον τομέα που λέγεται “μητέρα” και έτσι θέλησε να δημιουργήσει μια κοινότητα που θα μπορούσε να γεμίσει τα κενά αυτά. Το επιτυχημένο ιστολόγιό της ονόματι Legacy Lifestyle την βοήθησε να καταγράψει το ταξίδι της μητρότητας της και καθώς βυθίστηκε σε σημαντικές συζητήσεις με άλλες μητέρες, αποφάσισε να δημιουργήσει το The Total Mom Show, όπου το επίκεντρο ήταν να εκπαιδεύσει, να υποστηρίξει και φυσικά να γιορτάσει τις μητέρες.

Η διήμερη εκδήλωση θα διαχωριστεί στρατηγικά σε διαφορετικές ζώνες, που καλύπτουν συγκεκριμένες περιοχές ενδιαφέροντος για τις μητέρες. Οι μητέρες δεν θα χρειαστεί καν να ετοιμάσουν τα πράγματα που υπό κανονικές συνθήκες ετοιμάζουν για τα μωρά τους, αφού θα υπάρχουν σταθμοί εφοδιασμένοι με δωρεάν πάνες και όλα τα αξεσουάρ που μπορεί να χρειαστεί μια μαμά. Θα φιλοξενηθεί επίσης ένα ιδιωτικό σαλόνι, όπου οι μητέρες θα μπορούν να χαλαρώσουν, να ξεκουραστούν και να θηλάσουν απερίσπαστα.

Οι ζώνες κατηγοριοποιούνται ως εξής:
Mom Life Hack Zone: Προπονητές ζωής, έξυπνες εφαρμογές που σχεδιάζονται μόνο για τη ζωή της μητέρας, προσωπικές πηγές υποστήριξης και νέες χρήσιμες συμβουλές και τρικς.
Mindful Mom Zone: Υποστήριξη πνευματικής και εσωτερικής ευεξίας, συμβουλές για την προγεννητική και μεταγεννητική φροντίδα, υποστήριξη γαλουχίας και προπονητές φυσικής φροντίδας και γυμναστικής.

Recipe for Life Zone: Διατροφή και διατήρηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής, νόστιμες και εύκολες συνταγές, συμπληρώματα και ομοιοπαθητική ιατρική.

The Body Co. Strength, Balance and Stability Zone: Ανανέωση, επαναφόρτιση και δημιουργία ισορροπίας, μέσω της φυσικής κατάστασης και του ενεργού τρόπου ζωής.

Face Forward Zone: Πρόκειται για αναζωογόνηση, χαλάρωση και μια προσπάθεια επαναφοράς της νεότητος.

Ένα από τα σημαντικότερα σημεία του φεστιβάλ είναι το The Total Mom Pitch. Οι επιχειρηματίες μητέρες θα βρεθούν μπροστά σε μια ομάδα διάσημων κριτών, αφού υποβάλλουν την αίτηση τους και η νικήτρια θα λάβει εκτός από το μεγάλο βραβείο (που θα αποκαλυφθεί τις προσεχείς εβδομάδες), λεπτομερή καθοδήγηση και υπηρεσίες που θα στηρίξουν την ανάπτυξη της επιχείρησής της. Η αρχή πίσω από αυτή την πρωτοβουλία είναι να ενδυναμώσει και να ανυψώσει τις εργαζόμενες μητέρες.

Συνοψίζοντας λοιπόν, στόχος του διημέρου αυτού είναι ο επαναπροσδιορισμός των σύγχρονων μητέρων του σήμερα, αντιμετωπίζοντας τες όχι σαν απλούς καταναλωτές, αλλά σαν ανθρώπινα όντα με σωματικές, συναισθηματικές και ψυχολογικές ανάγκες, που αξίζουν να γιορτάσουν το ταξίδι της μητρότητας από την αρχή ως το τέλος του. Επαγγελματίες και ηγέτες της εν λόγω βιομηχανίας παρέχουν τη δυνατότητα εκπαίδευσης σε μητέρες, σε τομείς που κυμαίνονται από την ψυχική ευεξία, τη ζωή με το μωρό (προγεννητική και μεταγεννητική) έως τον οικονομικό σχεδιασμό και τις συμβουλές σταδιοδρομίας / επιχειρηματικότητας.

Έμμα Καρτσώλη

https://www.newswire.ca/news-releases/epic-mom-festival-the-total-mom-show-coming-february-to-toronto-883600252.html
https://www.thetotalmomshow.ca/