Βραβεία Ήπιας Ισχύος

To 2018, το Ε.Ι.Π.Δ. θεσμοθέτησε τα «Βραβεία Ήπιας Ισχύος» (Soft Power Awards), καταχωρώντας την Ελλάδα στον παγκόσμιο χάρτη της Πολιτιστικής Πολιτικής και διαχείρισης, ως τη μοναδική χώρα διεθνώς, που ενθαρρύνει και βραβεύει, μέσα από αυτόν τον θεσμό, σημαντικές προσωπικότητες, με διαρκή συμβολή σε πολιτιστικές, επιστημονικές και φιλανθρωπικές δράσεις, που συμβάλλουν ενεργά στην προβολή της Ελλάδας στο εξωτερικό και δημιουργούν γέφυρες διαλόγου με αλλοεθνείς λαούς, μέσω του Πολιτισμού.

Κατά την παρουσίαση των βραβείων, που πραγματοποιήθηκε το 2018 /2019 στην Παλαιά Βουλή των Ελλήνων, τιμήθηκαν ο Κύπριος Δήμαρχος του Cambridge, κ. Γεώργιος Πίππας, ο Καθηγητής Φυσικής του Διαστήματος, κ. Ξενοφών Μουσάς (μέλος της ακαδημαϊκής ομάδας που έχει εργαστεί για τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων), ο Καθηγητής Ορθοδοντικής του ΕΚΠΑ, κ. Μανώλης Παπαγρηγοράκης (έχει συμμετάσχει με την ερευνητική του ομάδα στην ανάπλαση του προσώπου της «Μύρτιδος» που αναβρέθηκε κατά τις ανασκαφές στον Κεραμεικό) και ο Πατέρας Αντώνιος της «Κιβωτού του Κόσμου» (Ευρωπαίος Πολίτης της Χρονιάς για το 2019).

Για τη διαφύλαξη του κύρους του θεσμού των βραβείων και τη διαφάνειά της διαδικασίας, το Ε.Ι.Π.Δ σύστησε μια κριτική επιστροπή τριών (3) πολύ επιτυχημένων και ευρέως αναγνωρισμένων προσωπικοτήτων, η οποία εξετάζει τα αιτήματα και τους υποψηφίους και αποφαίνεται για το τελικό αποτέλεσμα σε ένα πόρισμα δεσμευτικό προς όλους. Η Τριμελής Επιτροπή των βραβείων Soft Power αποτελείται από:

  • Πρόεδρος: Απόστολος Καβαλιώτης, Αρχιμανδρίτης, Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ.
  • Αντιπρόεδρος: Ξενοφών Μουσάς, Καθηγητής Αστροφυσικής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου.
  • Γενικός Γραμματέας: Παναγιώτης Νόιφελτ, Πρόεδρος του Συμβουλίου Τεχνών Ελλάδας.


Κατά τον προγραμματισμό μας το 2020, το Ελληνικό Ινστιτούτο Πολιτιστικής Διπλωματίας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά παρουσιάζει τον θεσμό των βραβείων ‘’Soft Power Awards’’ που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα της Λέσχης Αξιωματικών Ενόπλων δυνάμεων Αθηνών (Ρηγίλλης 1, πλησίον του μετρό Ευαγγελισμού) τη Τετάρτη, 1 Απριλίου και ώρα 18:00. Στην εκδήλωση θα βραβευτούν επισήμως και τιμητικά για τις δράσεις τους, σημαντικές προσωπικότητες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Την εκδήλωση τιμούν με τη χορήγηση της Αιγίδας τους οι:

1. Υπουργείο Τουρισμού 2. ΕΟΤ  3. ΚΕΔΕ 4.Περιφέρεια Αττικής 5 Συμβούλιο Τεχνών Ελλάδας 6. Το περιοδικό Foreign Affairs και πλείστοι ακόμα.

Το βραβείο συνοδεύεται από ένα χρυσό χυτό ομοίωμα με το σύμβολο της  Θεάς Νίκης ύψους 30cm και πλάτους 15cm, φιλοτεχνημένο από τον διάσημο Έλληνα γλύπτη Αχιλλέα Βασιλείου.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here