Στις 8-9 Νοεμβρίου 2018,στην Τιφλίδα διοργανώθηκε το Georgia’s Young Ambassadorial από το Υπουργείο Εξωτερικών της Γεωργίας και το  Διεθνές Κέντρο για την Ανάπτυξη Μεταναστευτικής Πολιτικής (ICPMD)   χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση στα πλαίσια του προγράμματος ENIGMMA 2.

Η διήμερη εκδήλωση προέβλεπε την παρουσίαση των σχεδίων δράσης που ανέπτυξαν οι Νέοι Πρεσβευτές της Γεωργίας ,αποτέλεσε σημαντική ευκαιρία δικτύωσης με τους εκπροσώπους διαφόρων κρατικών θεσμών που θα υποστηρίξουν την υλοποίηση των σχεδίων δράσης των Νέων Πρέσβεων στο εξωτερικό. Δεκαπέντε νεαροί πρεσβευτές έχουν επιλεγεί από διάφορες χώρες σε όλο τον κόσμο βάσει διαγωνισμού που ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Εξωτερικών της Γεωργίας στα τέλη της άνοιξης.

Το πρώτο πρόγραμμα Young Ambassadors ξεκίνησε το 2014 με τίτλο “Γίνε ο νέος πρεσβευτής της πατρίδας σου” και από τότε  συμβάλλει στην διάδοση του πολιτισμού της Γεωργίας και την προώθηση της θετικής εικόνας της Γεωργίας σε όλο τον κόσμο. Οι επιλεγμένοι Νέοι Πρεσβευτές έχουν αναπτύξει ένα ετήσιο σχέδιο δράσης που θα εφαρμοστεί στις χώρες προορισμού, το οποίο θα περιλαμβάνει πολιτιστικές, αθλητικές, εκπαιδευτικές και άλλες δραστηριότητες.

 

Οι χώρες των Νέων Πρεσβευτών (The Young Ambassadors of Georgia ) της Γεωργίας είναι οι εξής:

 

Αυστρία- Mariam Takaishvili

Βέλγιο- Nino Akhalshenishvili

Τσεχική Δημοκρατία- Dimitris Ε. Rukhadze

Γαλλία Mary Ughrelidze

Γερμανία Irini Chikhladze

Ελλάδα Lika Djanelidze

Ιταλία Neno Gabelia

Ολλανδία Irakli Kopaladze

Πολωνία  Tamar Lordkipanidze

Ισπανία Tamar Arveladze

Σουηδία Mary Ordzhonikidze

Τουρκία Giorgi Tsetskhladze

Ουκρανία Sandro Tofuria

Ηνωμένο Βασίλειο Sophie Qevkhishvili

Ηνωμένες πολιτείες Αμερικής  Tato Okruashvili

Σοφία Σαρίδη,αρχισυντάκτρια