Το κοινό στην Ιταλία γέμισε την αίθουσα, μέχρι τους εξωτερικούς διαδρόμους του κτιρίου, στη διάλεξη του αρχαιολόγου Dott. Maurizio Landolfi που οργάνωσε το Ελληνικό Ινστιτούτο Πολιτιστικής Διπλωματίας στην Ανκόνα της Ιταλίας υπό την διεύθυνση του ιστοριογράφου και ακαδημαϊκού κ. Χαρη Κουδούνα.
 
Η διάλεξη με θέμα “I Reperti Greci nelle Marche” (Τα ελληνικά αρχαιολογικά ευρήματα του Νομού των Μάρκε) πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 1η Δεκεμβρίου στην αίθουσα διαλέξεων του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου των Μάρκε με την συνεργασία της Διεύθυνσης του Μουσείου και υπό την Αιγίδα του Δήμου της Ανκόνας. Στο τέλος της διάλεξης παρεδώθη στον αρχαιολόγο Δρ. Maurizio Landolfi το χρυσό μετάλλιο του Istituto Ellenico della Diplomazia Culturale για την εξαιρετική καριέρα, το πάθος και την αγάπη του προς την Ελλάδα, την ιστορία της και τον πολιτισμό της.
 
Ακολούθησε επίσκεψη όλων των παρευρισκομένων στα ελληνικά αρχαιολογικά ευρήματα εντός του Μουσείου στο πανέμορφό Μέγαρο Ferretti, έδρα του Museo Archeologico Nazionale delle Marche.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here