Το Ελληνικό Ινστιτούτο Πολιτιστικής Διπλωματίας υπό την αιγίδα της Γαλλικής Πρεσβείας και του Γαλλικού Ινστιτούτου ανοίγει για πρώτη φορά στην Ελλάδα τη συζήτηση για τη Μόδα και την Πολιτιστική Διπλωματία.

Αυτή την εβδομάδα, δύο από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της γαλλικής μόδας, καταξιωμένοι σχεδιαστές οι οποίοι χαίρουν διεθνούς αναγνώρισης από τον κόσμο της μόδας, προσκαλούνται από το Ελληνικό Ινστιτούτο Πολιτιστικής Διπλωματίας στην Ελλάδα στο πλαίσιο της συζήτησης που ανοίγει για πρώτη φορά στη χώρα για τη σχέση της μόδας και της Διπλωματίας.

Η συζήτηση θα περιστραφεί γύρω από την έννοια του Brand Diplomacy και τα πλεονεκτήματα που μπορούν να προσφέρουν στον Τουρισμό οι μεγάλες βιομηχανίες της μόδας καθώς επίσης και τον εμπλουτισμό στην ταυτότητα των κρατών που προκύπτει από την επικοινωνία και τον διαπολιτισμικό διάλογο.

Οι σχεδιαστές μόδας Chantal Thomass και  Jean Claude Jitrois θα μιλήσουν στο ελληνικό κοινό και θα απαντήσουν σε πιθανές ερωτήσεις. Τη συζήτηση θα παρουσιάσει η πρέσβειρα του Ελληνικού Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διπλωματίας και επικεφαλής του τμήματος μόδας και διπλωματίας του Ινστιτούτου κ. Άντα Ηλιοπούλου.

 

Jean Claude Jitrois

 

Thomass Chantal

 

Άντα Ηλιοπούλου