Το Comicdom Con Athens είναι ένα ετήσιο τριήμερο φεστιβάλ κόμικς που διοργανώνει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Comicdom Press και η Ελληνο- Αμερικανική Ένωση. Ξεκινώντας από την εκδήλωση του 2016, προστέθηκε επίσης στους διοργανωτές το Γαλλικό Ινστιτούτο της Ελλάδας, ενώ από το 2006 σε αυτή την εκδήλωση (που βασίζεται στα πρότυπα που έχουν τεθεί από αντίστοιχες εκδηλώσεις σε διεθνές επίπεδο), στο Ελληνικό κοινό παρουσιάζεται μία από τις πιο ενδιαφέρουσες μορφές τέχνης. Επιπλέον, δεν απουσιάζουν διάσημοι διεθνείς προσκεκλημένοι, πρωτότυπες εκθέσεις τέχνης, σκηνικά, εργαστήρια για τα κόμικς και τις συναφείς τέχνες, πίνακες, προβολείς των Ελληνικών εκδοτών και τα Ελληνικά Βραβεία Κόμικς.

Η Τσεχική Δημοκρατία θα είναι ο κύριος φιλοξενούμενος αυτού του έτους και ως εκ τούτου το Τσεχικό Κέντρο Αθηνών θα παρουσιάσει μια σειρά από δραστηριότητες που σχετίζονται με τα κόμικς, αλλά και εικονογραφήσεις παιδικής λογοτεχνίας. Ανάμεσα στα εκθέματα θα είναι και η έκθεση «100 χρόνια του τσέχικου κόμικς», ενώ η έκθεση συν τοις άλλοις στοχεύει να παρουσιάσει Τσεχικά έργα σε πολλές μορφές μέσα σε ιστορικό πλαίσιο.

Ένας ατέρμονος κόσμος κόμικς στην καρδιά της Αθήνας. Ένα από τα πολυαγαπημένα φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί στις 4, 5 και 6 Σεπτεμβρίου.

 

ΠΗΓΕΣ

 http://www.czechcentres.cz/projekty/literatura/mezitim-na-jinem-miste-stoleti-ceskeho-k6/

http://athens.czechcentres.cz/el/program-el/detail-akce1/comicdom-festival/

https://www.comicdom-con.gr/

Ταμπακάς Τηλέμαχος

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here