Από τις 3 μέχρι τις 13 Σεπτεμβρίου 2020, έλαβε χώρα στις Βρυξέλλες το Brussels International Film Festival (BRIFF) και φέτος ήταν η τρίτη χρονιά που διοργανώθηκε αυτή η εκδήλωση. Επίτιμος καλεσμένος ήταν ο Κώστας Γαβράς, Έλληνας σκηνοθέτης του γαλλικού κινηματογράφου ο οποίος έχει σκηνοθετήσει 20 ταινίες και έχει λάβει πολλές τιμητικές διακρίσεις για το έργο του καθ’ όλη τη διάρκεια της μακρόχρονης καριέρας του.

Στο πλαίσιο αυτής της διοργάνωσης προβλήθηκαν έξι από τις πιο αναγνωρισμένες ταινίες που έχει σκηνοθετήσει ο Έλληνας καλλιτέχνης, ενώ την τρίτη ημέρα του φεστιβάλ, μετά την προβολή της ταινίας Betrayed, ο κύριος Γαβράς προσέφερε ένα masterclass, κατά το οποίο μίλησε για το έργο του στους επισκέπτες της διοργάνωσης.

Μέσω της διεθνούς αναγνώρισης του Κώστα Γαβρά, προβάλλεται ο δυναμισμός της ελληνικής παρουσίας σε όλες τις καλλιτεχνικές εκφάνσεις με τον ίδιο να λειτουργεί ως πρεσβευτής της χώρας μας στο εξωτερικό και να εδραιώνει τον σεβασμό και τη συνεργασία ανάμεσα στα έθνη. Τέλος, ας αναφερθεί πως η αναγνώρισή του αποτελεί το εφαλτήριο για περαιτέρω εντρύφηση στον ελληνικό κινηματογράφο, ακόμη και αναφορικά με πιο άσημους καλλιτέχνες οι οποίοι έχουν ομοίως να επιδείξουν εξαιρετικά αξιόλογο έργο αλλά και καινοτόμες ιδέες.

Αθηνά Φατσέα

Πηγή:  https://briff.be/en/films/program/off/costa-gavras/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here