Για δέκατη συνεχόμενη χρονιά παρουσιάζεται μια βιβλιοδετική έκθεση βασισμένη σε ερμηνείες των βραβευθέντων με Νόμπελ στη Λογοτεχνία. Αυτό το έτος ο Bob Dylan και ο Kazuo Ishiguro βρίσκονται στο επίκεντρο. Αυτή η έκθεση είναι μια συνεργασία μεταξύ της σουηδικής βιβλιοθήκης, του κυρίου βιβλιοδέτη και του μουσείου Νόμπελ.

Οι πρωταγωνιστές της εκθεσης Bob Dylan και Kazuo Ishiguro και μερικά στοιχεία .
Bob Dylan.Τα τραγούδια του έχουν ρίζες στην πλούσια παράδοση της αμερικανικής λαϊκής μουσικής και επηρεάζονται από τους ποιητές του μοντερνισμού. Δημιουργεί εκπληκτικές, μερικές φορές σουρεαλιστικές εικόνες. Αρχικά, οι στίχοι του Dylan ενσωματώνουν κοινωνικούς αγώνες και διαμαρτυρίες. Έγινε “φωνή μιας γενιάς” με τραγούδια όπως το Blowin ‘in the Wind (1963). Έχει επίσης γράψει πεζογραφία, συμπεριλαμβανομένων του memoirs Chronicles (2004).Kazuo Ishiguro.

Η μνήμη, ο χρόνος και η εξαπάτηση καθ ‘όλη τη διάρκεια της ζωής είναι κεντρικά θέματα στα έργα του Kazuo Ishiguro. Μεγαλώνοντας σε μια ιαπωνική οικογένεια στη Μεγάλη Βρετανία η οποία έχει χρωματίσει την σκέψη του.Το πρώτο του μυθιστόρημα, A Pale View of the Hills, κυκλοφόρησε το 1982. Στα μεταγενέστερα έργα του, ο Ishiguro προσέγγισε είδη όπως η φαντασία και η επιστημονική φαντασία. Η γλώσσα του χαρακτηρίζεται από συγκράτηση, ακόμα και όταν απεικονίζονται δραματικά γεγονότα και παρά το ότι περιγράφει τον εαυτό του ως συγγραφέα που βάζει πρώτα τα συναισθήματα και τις σχέσεις του στο γράψιμό του.

Γεωργία Νιαβη

https://nobelcenter.se/book-binding-exhibition-2018/
https://www.visitstockholm.com/events/exhibitions/book-binding-exhibition-2018/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here