Το Ελληνικό Ινστιτούτο Πολιτιστικής Διπλωματίας παρουσίασε το σήμα του με αφορμή τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση τα οποία και θα εορτάσει με μια πληθώρα δράσεων στο εξωτερικό από το επόμενο έτος. Ομιλίες με καταξιωμένες προσωπικότητες από το εξωτερικό, μουσικές βραδιές, ποίηση, γαστρονομικές εκδηλώσεις και πολλά ακόμα ετοιμάζει η διοίκηση του Ε.Ι.Π.Δ για το νέο έτος. Τα έντεκα παραρτήματα που διαθέτει ο οργανισμός στον κόσμο θα συμβάλλουν με τη δράση τους στη διοργάνωση αυτών των εκδηλώσεων που θα λάβουν χώρα στο εξωτερικό.

Όπως χαρακτηριστικά λέει ο πρόεδρος και ιδρυτής του Ελληνικού Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διπλωματίας, Πέτρος Καψάσκης: «Για τον οργανισμό και το όραμα που υπηρετεί, είναι απόλυτη προτεραιότητα η επέτειος των 200 ετών από την ελληνική παλιγγενεσία να εξαχθεί στο εξωτερικό. Δεν έχει απολύτως κανένα πρακτικό όφελος για τη χώρα μας να οργανωθεί ένα τέτοιο ιστορικό γεγονός εντός Ελλάδος κατά τρόπο αυτοαναφορικό και εσωστρεφή. Η πρόκληση για εμάς είναι να αφηγηθούμε το 1821, μαζί με ότι αυτό συμπεριλαμβάνει στο αξιακό του υπόβαθρο, σε αλλοεθνείς και αλλόγλωσσους λαούς που ενδέχεται τίποτα να μην γνωρίζουν για την ηρωική αυτή πράξη. Πρέπει να μιλήσουμε για τις έννοιες της ελευθερίας και της αυτοδιάθεσης, έτσι όπως τις αντιλαμβανόταν ο λαός μας το 1821, ιδιαιτέρως σε μια εποχή κατά την οποία αποτελούσαν απαγορευμένες λέξεις.

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Πολιτιστικής Διπλωματίας αποτελεί έναν μη κυβερνητικό οργανισμό, αυτοχρηματοδοτούμενο και εξωκομματικό, ο οποίος ιδρύθηκε την 25η Μαρτίου του 2017. Ο οργανισμός απαρτίζεται από περισσότερους από 100 επιστήμονες οι οποίοι προσφέρουν τις εργασίες τους εθελοντικά, όλοι τους προς έναν κοινό σκοπό και όραμα: να ανασχηματιστεί η εικόνα της χώρας και να δοθούν κίνητρα σε νέους επιστήμονες που καινοτομούν και προοδεύουν να προβάλλουν μέσω των τεχνών και των επιστημών τους την Ελλάδα στο εξωτερικό.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here