Την Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018, το Ελληνικό Ινστιτούτο Πολιτιστικής Διπλωματίας πραγματοποίησε τον τέταρτο από τους επτά κύκλους συζητήσεων με τίτλο «Οι νέοι αναστοχάζονται την Ελλάδα» με ανθρώπους της ελληνικής διανόησης. Ως θεματικός κύκλος της συζήτησης ορίστηκε ο τίτλος, ”Πολιτιστική Διπλωματία:κι αν δεν υπάρχει πολιτισμός;”. Στόχος του Ε.Ι.Π.Δ είναι το άνοιγμα ενός διαύλου επικοινωνίας μεταξύ των σύγχρονων Ελλήνων στοχαστών και της νέας γενιάς για θέματα που άπτονται της Ελληνικής ταυτότητας αλλά και της Πολιτιστικής Διπλωματίας.

 Καλεσμένος του Ινστιτούτου ήταν ο καθηγητής Φιλοσοφίας και Συγγραφέας Χρήστος Γιανναράς. Πιο αναλυτικά, ο κ. Γιανναράς είναι διδάκτωρ φιλοσοφίας της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Σορβόνης και της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου του Βελιγραδίου, του St. Vladimir’s Orthodox Seminary της Νέας Υόρκης, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και της Σχολής του Τιμίου Σταυρού της Βοστώνης. Ο κ. Γιανναράς συζήτησε με τον πρόεδρο και ιδρυτή του Ε.Ι.Π.Δ., κ. Πέτρο Καψάσκη για τον αν μπορεί να πραγματοποιηθεί μια πολιτιστική πολιτική στην Ελλάδα σήμερα και με τι όρους θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο. Επίσης το θέμα της συζήτησης άγγιξε και άλλες πτυχές της Πολιτιστικής Διπλωματίας όπως την Ελληνική γλώσσα, τη θρησκεία και τη φιλοσοφία του προσώπου και του ατόμου. Στο τέλος της συζήτησης ο κύριος Γιανναράς δέχτηκε ερωτήσεις από το κοινό

 Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Μουσείου Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού και συγκεκριμένα έλαβε χώρα στο μουσείο Λουτρό των Αέρηδων, στην Πλάκα.