Στα πλαίσια του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών, η Ελληνική Ένωση Ρουμανίας διοργανώνει τα τελευταία χρόνια το Φεστιβάλ Το Αλφαβητάρι της Συμβίωσης στο οποίο συμμετέχουν και οι υπόλοιπες εθνοτικές μειονότητες που ζουν στη Ρουμανία.

H φετινήέκδοση του Φεστιβάλ έλαβε χώρα στην πόλη Πλοεστι(Ploiesti) την περίοδο 20-22 Σεπτεμβρίου και στη διοργάνωση ενεπλάκησαν, εκτός από την Ελληνική Ένωση Ρουμανίας στην οποία ανήκει η πρωτοβουλία, η Φιλαρμονική της πόλης και η Περιφέρεια Πλοέστι. Αξιοσημείωτη είναι και η υψηλή, όπως χαρακτηρίζεται, υποστήριξη της εκδήλωσης από το ρουμάνικο Υπουργείο Πολιτισμού και Εθνικής Ταυτότητας καθώς και η ανάληψη της χορηγίας επικοινωνίας από την ρουμάνικη εθνική τηλεόραση TVR και το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων AGERPRES.


Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να γευτούν τοπικά προϊόντα και φαγητά από τις συμμετέχουσες χώρες (Ελλάδα,Ρουμανία,Αλβανία,Κροατία,Βουλγαρία,Ουγγαρία,Ρωσία,Ιταλία,Γερμανία,Πολωνία,κ.α.), να ακούσουν παραδοσιακή μουσική και να δουν τα χορευτικά των διάφορων συλλόγων με τις παραδοσιακές τους ενδυμασίες.

Άννα Σέργη

Πηγές:

http://www.uniunea–elena.ro/

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here