Στις 22-23 Σεπτεμβρίου του 2018 στη Μόσχα στον κήπο του Ερμιτάζ πραγματοποιήθηκε το 4ο στη σειρά φεστιβάλ ελληνικού πολιτισμού Ακρόπολης.  Οι Μοσχοβίτες και  οι  επισκέπτες της πρωτεύουσας της Ρωσίας είχαν την ευκαιρία  να ταξιδέψουν σε μια μικρή Ελλάδα μέσα στο κέντρο της Μόσχας.

Από το 2015  και κάθε Σεπτέμβρη οι επισκέπτες του φεστιβάλ Ακρόπολης έχουν την ευκαιρία  να γνωρίσουν τον ελληνικό πολιτισμό, την ελληνική παράδοση και να παρακολουθήσουν Έλληνες καλλιτέχνες. Οι επαγγελματίες χορογράφοι που φτάνουν κάθε χρόνο ειδικά από την Ελλάδα  διδάσκουν  στους επισκέπτες τους ελληνικούς χορούς και οι προσκεκλημένοι σεφ εισαγάγουν τους επισκέπτες στην ελληνική κουζίνα και στις ελληνικές παραδοσιακές γεύσεις.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από τους κρατικούς φορείς της Ρωσίας και την Περιφερειακή Οργάνωση Ελληνικής Νεολαίας «Αργώ», με στόχο την μελέτη της ιστορίας και τη διατήρηση του πολιτισμού ,της γλώσσας των Ελλήνων στη Ρωσία. Η διοργάνωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη  της εφαρμογής  κοινωνικής δικτύωσης «Yagrek»,που είναι η  μεγαλύτερη ηλεκτρονική πύλη της ελληνικής διασποράς στη Ρωσία και  αριθμεί περίπου 40 χιλιάδες χρήστες.

Σοφία Σαρίδη, Αρχισυντάκτρια 

 

Πηγές:

https://acropolis.moscow/

https://news.rambler.ru/moscow_city/40819563-festival-akropolis-proydet-v-sadu-ermitazh/?updated

https://vm.ru/news/537397.html