Η Πόλη του Κεμπέκ είναι ιστορική πόλη του Καναδά και πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας, η οποία ιδρύθηκε το 1608 από τον Samuel de Champlain. Οι λιθόστρωτοι δρόμοι είναι επενδεδυμένοι με κανόνια με θέα στον ποταμό Saint Lawrence και η πόλη χαρακτηρίζεται από αρχιτεκτονικά μνημεία όπως το Chateau Frontenac και το φρούριο La Citadelle.

Η πόλη του Κεμπέκ είναι γνωστή για το χειμερινό της καρναβάλι το οποίο και αποτελεί το μεγαλύτερο χειμερινό καρναβάλι που τιμά τις πατροπαράδοτες παραδόσεις.
Το πρώτο χειμερινό καρναβάλι του

Κεμπέκ έλαβε χώρα το 1894. Από την εποχή λοιπόν που πρωτοεμφανίστηκε, είχε σκοπό να ζεστάνει τις καρδιές των ανθρώπων, προσπαθώντας να τους κάνει να ξεχάσουν τις δυσκολίες του χειμώνα, προσφέροντας τους καλό φαγητό και άφθονη διασκέδαση.

Η γιορτή αυτή συνεχίζει να πραγματοποιείται μέχρι και σήμερα.
Κάθε χρόνο, χιλιάδες επισκέπτες παίρνουν μέρος στο Καρναβάλι τοkυ Κεμπέκ φορώντας κόκκινα ρούχα και απολαμβάνουν μια μεγάλη γκάμα δραστηριοτήτων για όλες τις ηλικίες, όπως νυχτερινές παραστάσεις, πατινάζ, αγώνες κανό σε παγωμένα νερά και εκθέσεις γλυπτών από πάγο που έχουν δημιουργήσει καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο.
Την όλη γιορτινή ατμόσφαιρα έρχεται να ολοκληρώσει ο ρυθμός της μουσικής από τρομπέτες που ηχεί σε όλη την πόλη.

Το Bonhomme Carnaval είναι ο πρεσβευτής αυτής της χειμερινής γιορτής. Προσφέρει φιλικές προς την οικογένεια δραστηριότητες και προσελκύει διεθνείς επισκέπτες που επιθυμούν να ζήσουν έναν πραγματικό καναδικό χειμώνα.

Το φετινό καρναβάλι πραγματοποιείται στις 8-17 Φεβρουαρίου. Το 65ο Χειμερινό Καρναβάλι του Κεμπέκ είναι ένα σημείο καμπής που σηματοδοτεί ένα νέο όραμα.

Αυτό το νέο όραμα επικεντρώνεται σε τρεις άξονες: τη δημιουργία ενός προγράμματος βασισμένου σε σημαντικά γεγονότα, την προώθηση κοινοτικών εταιρικών σχέσεων για την προώθηση δραστηριοτήτων και τέλος, τη βελτιστοποίηση της ορατότητας του Καρναβαλιού μέσα από την πόλη του Κεμπέκ.

ΓΕΡΟΥ ΕΛΕΝΗ

Πηγές

https://www.quebecregion.com/en/what-to-do/activities-attractions/ideas/quebec-winter-carnival/?fbclid=IwAR1Ki1NvUJ5J19BPzqBfmxQ-xuCV5fi1ie75S-SN8AXafeiqXZMpUWRO750
https://carnaval.qc.ca/en/the-carnival/about-carnival

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here