Το Φεστιβάλ Winterlude (Bal de Neige στα γαλλικά) είναι ένα ετήσιο φεστιβάλ που δημιουργήθηκε το 1979 για να γιορτάσει το μοναδικό βόρειο κλίμα και τον πολιτισμό του Καναδά.
Πραγματοποιείται στην Οτάβα, προσελκύοντας εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο. Περίπου 1,6 εκατομμύρια άνθρωποι επισκέπτονται το φεστιβάλ αυτό κάθε χειμώνα.

Τα σημαντικότερα δρώμενα του φεστιβάλ Winterlude της Οτάβα, πραγματοποιούνται συνήθως κατά τα τρία πρώτα Σαββατοκύριακα του Φεβρουαρίου. Έτσι και φέτος το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στις 1-18 Φεβρουαρίου.

Ένα από τα πιο σημαντικά δρώμενα στο Φεστιβάλ Winterlude είναι ο διεθνής διαγωνισμός δημιουργίας αγαλμάτων από πάγο. Λαμβάνει χώρα στον Κήπο των Κρυστάλλων, στον οποίο επίσης διεξάγονται και πολλές συναυλίες.

Επιπρόσθετα, στον χώρο αυτό βρίσκονται και παγοδρόμια, όπου μικροί και μεγάλοι διασκεδάζουν κάνοντας πατινάζ, καθώς και διαδραστικές εκθέσεις τέχνης. Τα σαββατοκύριακα, πραγματοποιούνται επίσης και μαθήματα χορού στον πάγο καθώς και αναρρίχησης.
Το κύριο αξιοθέατο του Winterlude είναι το 7,8 χιλιομέτρων “Rideau Canal Skateway”, που αποτελεί το μεγαλύτερο παγοδρόμιο σε όλο τον κόσμο.

Οι οικογένειες μπορούν επίσης να διασκεδάσουν στο πάρκο Jacques-Cartier, όπου βρίσκεται το Snowflake Kingdom, μια παιδική χαρά με τσουλήθρες φτιαγμένες από πάγο, γλυπτά από χιόνι και τις μασκότ του Winterlude, τα IceHogs.

Τέλος, οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να πάρουν μέρος σε διάφορα πολιτιστικά δρώμενα, όπως να επισκεφτούν το Μουσείο Bytown, που αποτελεί το μουσείο τοπικής ιστορίας της Οτάβα, ή το Κέντρο Καλών Τεχνών (National Arts Centre). Εκεί θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν θεατρικές, μουσικές και χορευτικές παραστάσεις και να πάρουν μέρος σε δραστηριότητες δημιουργικής τέχνης.

ΓΕΡΟΥ ΕΛΕΝΗ

Πηγές

https://www.ottawatourism.ca/ottawa-insider/winterlude/?fbclid=IwAR22DutvNpUeM9J0rJmwsHth6Y8MR0KZaQXb2YnxNQ9rubBkFlkfImOSK4M
https://www.canada.ca/en/canadian-heritage/campaigns/winterlude.html
https://www.carnifest.com/winterlude-ottawa-canadas-winter-festival-2019/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here