Το πρόγραμμα INTERREG-IPA CBC διοργανώνει μια ψηφιακή ανοιχτή έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Blue Culture» στο πλαίσιο του έργου Blue Coast. Η έκθεση είναι ανοιχτή σε όλους και βασικός στόχος είναι η συγκέντρωση εμπνευσμένων φωτογραφιών, απαυγασμάτων προσωπικών βιωμάτων και ιστοριών.

Το έργο Blue Coast του INTERREG Ελλάδας – Αλβανίας αποβλέπει στη δημιουργία ενιαίου σχεδίου δράσης με σκοπό την διατήρηση ορισμένων από του σημαντικότερους βιοτόπους της θαλάσσιας χελώνας Καρέτα – Καρέτα στη Μεσόγειο, την Ζάκυνθο και την Χιμάρα. Μέσω κοινών ενεργειών και δράσεων θα ενισχυθεί η αποτελεσματικότητα των πολιτικών βελτίωσης και διατήρησης των βιοτόπων, ώστε να επιβιώσει το υπό εξαφάνιση είδος.

Το πρόγραμμα INTERREG συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κρατικά ταμεία Ελλάδας και Αλβανίας με σκοπό την επίτευξη συνεργασίας στην διασυνοριακή περιοχή προς όφελος και των δύο χωρών.

Ο ψηφιακός τρόπος προώθησης του πολιτισμού και ιδιαίτερα της διαπολιτισμικής συνεργασίας είναι ένας από τους επικρατέστερους την περίοδο που διανύουμε. Οι φορείς πολιτιστικής διπλωματίας, ανταποκρινόμενοι στο νέο πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί και την νέα πραγματικότητα που επέβαλε η πανδημία του Covid-19, βρίσκουν δημιουργικούς τρόπους να γεφυρώσουν το social distance και να προάγουν πολιτισμό ή ακόμα να φέρουν πολιτισμούς κοντά.

Η Ελλάδα και η Αλβανία, εκτός του ιστορικού τους παρελθόντος μοιράζονται την ίδια θάλασσα, η οποία προάγει τον δικό της πολιτισμό. Το απέραντο γαλάζιο αποδεικνύει πως η ομορφιά δεν έχει σύνορα και πως ο πολιτισμός στην ψηφιακή εποχή ταξιδεύει και ενώνει.

Βουνίδη Θεοδωρα

Πηγές

Blue Coast Project – Digital Open Photography Exhibition, 01/09/2020, Interreg-IPA CBC, Ανακτήθηκε από: https://greece-albania.eu/blog/news/call-for-entries-blue-coast-project

Blue Coast – Climate Smart Coastal Practices for Blue governance, , Interreg-IPA CBC, Ανακτήθηκε από: http://www.nmp-zak.org/en/content/bluecoast

Interreg IPA II Cross-border Cooperation Programme “Greece – Albania 2014 – 2020”, Ανακτήθηκε από: http://bluecoast-cbc.eu/index.php/project/

Ιστοσελίδα του Interreg-IPA CBC Greece-Albania 2014-2020, Ανακτήθηκε από: https://greece-albania.eu/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here