Πρωτίστως, ας ειπωθούν λίγα λόγια για τον φορέα υπό την αιγίδα του οποίου πραγματοπείται η εν λόγω ομιλία στο πανεπιστήμιο του Harvard, καθώς το κύρος και η παρουσία του αποτελούν αναμφίβολα μια αξιοσημείωτη και πολυετή προσπάθεια προαγωγής της ελληνικής κουλτούρας.

Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση National Hellenic Society (NHS) είναι μια ένωση Eλλήνων ομογενών διανοούμενων, τους οποίους ενώνει το όραμα της δημιουργίας ενός ισχυρού στον χρόνο δικτύου Ελληνοαμερικανών, ώστε να διατηρηθεί και να εξαπλωθεί η ελληνική κληρονομιά και να προωθηθούν οι ελληνικές ιδέες. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω της χορηγίας προγραμμάτων -είτε εκπαιδευτικών, φιλανθρωπικών ή επιστημονικών- που υποστηρίζουν τον ελληνικό πολιτισμό και μοιράζονται κοινούς στόχους με την Οργάνωση, αλλά και με την παροχή οικονομικής στήριξης σε άλλους οργανισμούς που απαλλάσσονται της φορολογίας, εμπνέονται όμως και εκείνοι από το ίδιο όραμα.

Ο σκοπός και το πραγματικό ενδιαφέρον του NHS είναι η διαιώνιση των ιδεωδών που ενσωματώνονται στον ελληνικό πολιτισμό – κλασσικές αξίες δηλαδή που συνδέονται με την αρχαία ελληνική δημοκρατία, συμπεριλαμβανομένης της επιδίωξης της γνώσης, της εκπαίδευσης, των τεχνών, της πολιτικής ευθύνης και της φιλοσοφίας.

Μία από τις επικείμενες εκδηλώσεις λοιπόν που θα πραγματοποιηθούν με πρωτοβουλία του National Hellenic Society είναι αυτή της Τρίτης 26 Μαρτίου, στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Harvard, στην οποία εκπρόσωποι του Μουσείου Μπενάκη στην Αθήνα θα συζητήσουν το παρελθόν και το μέλλον του Μουσείου, αλλά και τις εκπληκτικές συλλογές που έχουν φιλοξενηθεί σε αυτό έως τώρα.

Η ομάδα του Μουσείου Μπενάκη θα μιλήσει στην εκδήλωση για θέματα όπως το φάσμα εκπαιδευτικών του δραστηριοτήτων και συλλογών ανοιχτών προς το κοινό, αλλά και για το πώς το Μουσείο κατάφερε τα τελευταία χρόνια της ελληνικής χρηματοπιστωτικής κρίσης να διαπρέψει ακολουθώντας ορθολογική διαχείριση και οραματικές προσεγγίσεις. Οι εκπρόσωποι του Μουσείου θα συζητήσουν επίσης μια έκθεση που αναμένεται να πραγματοποιηθεί το 2021, η οποία δημιουργείται προκειμένου να εορτασθεί η επέτειος των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Τέλος, το Μουσείο Μπενάκη έχει εδραιώσει την γενναιόδωρη προσφορά της ελεύθερης εισόδου σε όλα τα μέλη του NHS, σύμφωνα με την οποία, όλα τα μέλη της Οργάνωσης και οι οικογένειές τους (μέχρι 4 άτομα) απολαμβάνουν δωρεάν είσοδο στο Μουσείο Μπενάκη για ένα ολόκληρο έτος.

Έμμα Καρτσώλη

Athens’ Benaki Museum Team to Speak at Harvard

https://www.nationalhellenicsociety.org/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here