Με το όνομα “Zero is the beginning” μια τεράστια έκθεση έργων σύγχρονης τέχνης, από το κίνημα ΖERO, θα λάβει χώρα στην Αυστραλία και το MONA τον φετινό Απρίλιο.

Το καλλιτεχνικό αυτό κίνημα ξεκίνησε από το Ντίσελντορφ της Γερμανίας από τους Heinz Mack και Όττο Πέιν, οι οποίοι το περιγράφουν ως «μια ζώνη ηρεμίας και πραγματικών δυνατοτήτων για μια νέα αρχή».

Αποτελείται από καλλιτέχνες από τη Γερμανία, την Ολλανδία, το Βέλγιο, τη Γαλλία, την Ελβετία και την Ιταλία και πολλά από τα μέλη του έγιναν στη συνέχεια γνωστά στον καλλίτεχνικό κόσμο για τις συνεργασίες με άλλα καλλιτεχνικά κινήματα όπως τα Nouveau réalisme, Arte Povera, Minimalism, Op Art, Land Art and Kinetic art.

Οι καλλιτέχνες που ανήκαν στο κίνημα αυτό ήταν γνώστοι για την «ασέβεια» με την οποία φέρονταν στα έργα τους για να τα τροποποιήσουν και να τα εξελίξουν ή τα προωθούσαν ο ένας στον άλλο με σκοπό ο καθένας να κάνει την αλλαγή που ήθελε και πίστευε ότι θα έφερνε το καλύτερο αποτέλεσμα.

Τα έργα των καλλιτεχνών του κινήματος τραβούν τα βλέμματα σε όλο τον κόσμο για αυτό πολλά από αυτά έχουν πουληθεί σε δημοπρασίες έναντι τεράστιου χρηματικού ποσού πράγμα που δεν είναι τόσο κοινό για έργα σύγχρονης τέχνης.
Το 0-Institute είναι υπεύθυνο για την έρευνα, διατήρηση και εκπροσώπηση της δουλειάς και των αρχείων του Zero Group.

Ισιδώρα Μακρή

https://www.australia.com/en/atdw/product.5ab2ee47bb9ea9f878288bf7.html

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here