Ο Πέτρος Καψάσκης είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση. Όσο και να ψάξω, δεν θα βρω λέξεις να περιγράψω αυτό το τόσο νέο όσο και ωραίο δείγμα της φυλής μας. Έχει φωτιά μέσα του. Οι γνώσεις του είναι απέραντες, και γεννάει ιδέες που τις κάνει πράξη προσφέροντας την πιο υγιή υπηρεσία για την ανέλιξη του λαού μας και του τόπου μας. Κι επειδή ένας τέτοιος Δημιουργός δεν μπορεί να στενευτεί υπηρετώντας μόνο μια κατεύθυνση, απευθύνεται στους λαούς γενικότερα, με την κεντρική θέση ότι όλοι είμαστε άνθρωποι που έχουμε δικαίωμα στον ήλιο της ζωής και όχι στο ημίφως, ή το σκοτάδι της.

Έτσι, ο Πέτρος Καψάσκης, εμπνεύστηκε και δημιούργησε το Ινστιτούτο Πολιτιστικής Διπλωματίας, με ζωή δύο χρόνων τώρα, το οποίο και απλώθηκε στην Ευρώπη με ένθερμο ενδιαφέρον και συμμετοχές από τα κράτη της. Βάση όλων αυτών η Δικαιοσύνη για μια καθαρή ανάσα ελευθερίας μέσα από τη γνώση και την ευθύνη του τι σημαίνει να είσαι Άνω Θρώσκων – [Άνθρωπος].

Κι όλα αυτά χωρίς την παραμικρή επιδότηση από κανέναν. Έργο του κράτους δεν θα έπρεπε να είναι αυτή η κίνηση; Δε θα πρεπε να τη στηρίξει; Δε θα πρεπε να έχει στους κόλπους του και κάποιον Πέτρο Καψάσκη με την ομάδα του;

Η Πολιτιστική Διπλωματία έχει πάρα πολλές εκφάνσεις. Κάθε μια από αυτές χρειάζεται πρόσωπα που θα πολεμήσουν μαζί της. Πρόσωπα που θα ζήσουν υπό την ιδέα της, την πιο ευγενική πάλη για να αποδυναμωθούν και σβηστούν, όσο γίνεται, οι ρύποι του σήμερα.

Ανοίξτε τη Εφημερίδα της και δείτε το επίπεδο και την προσπάθειά της. Εγώ θέλω να πω ευχαριστώ στον Πέτρο για τη χαρά και την τιμή να με συμπεριλάβει στα αποτελούμενα από τόσο έγκριτες προσωπικότητες, πάνελ της χθεσινής εκδήλωσης στο αμφιθέατρο Σάκης Καράγιωργας του Πάντειου Πανεπιστημίου. Τον θαύμασα απεριόριστα στην ομιλία του. Είμαι περήφανη που είναι φίλος μου κι ακόμα πιο περήφανη που με την παρουσία του και το μυαλό του δίνει ελπίδες στην Ελλάδα μας και στον κόσμο.
Σας καλώ να σκύψετε κι εσείς πάνω από το έργο και την προσπάθειά του.

Ευχαριστώ,
Γιοβάννα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here