Την Δευτέρα 30 Απριλίου, διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς εκπαιδευτική προσομοίωση με θέμα «Η Τουριστική Οικονομία και Πολιτιστική Ανάπτυξη». Η προσομοίωση συνδιοργανώθηκε από το Career Office – University of Piraeus και το Ελληνικό Ινστιτούτο Πολιτιστικής Διπλωματίας και συμμετείχαν φοιτητές από Ανώτερα και Ανώτατα δημόσια εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Η διαδικασία διεξήχθη σε δύο φάσεις. Στην πρώτη φάση, δόθηκε μία κοινή μελέτη περίπτωσης σε όλους τους συμμετέχοντες και σε όλες τις συμμετέχουσες και κατόπιν παρουσίασαν την πρότασή τους, όσον αφορά στην τουριστική, οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη. Στη συνέχεια, η επιτροπή κλήθηκε να αξιολογήσει τις προτάσεις της κάθε συμμετοχής και μέσα από αυτήν τη διαδικασία προκρίθηκαν οι 4 επικρατούσες συμμετοχές. Κατά τη δεύτερη φάση, δόθηκε μια νέα μελέτη περίπτωσης, για την οποία παρουσίασαν εκ νέου τις προτάσεις τους τα άτομα που προκρίθηκαν. Στην δεύτερη και τελική φάση της διαδικασίας, δικαίωμα ψήφου, που συν διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα, είχε το κοινό. Αφού καταμετρήθηκαν οι ψήφοι της επιτροπής (βαρύτητας 80%) και του κοινού (20%), νικήτρια αναδείχθηκε η κα. Καρρά Μαριλένα από το Πάντειο Πανεπιστήμιο, ενώ στη δεύτερη θέση αναδείχθηκε ο κ. Θεοδωρόπουλος Ηλίας επίσης από το Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Η νικήτρια παρέλαβε ως βραβείο αναμνηστική πλακέτα και οι υπόλοιποι 3 συμμετέχοντες που προκρίθηκαν στην δεύτερη φάση έλαβαν ένα βιβλίο του κ. Κουδούνα Χάρη, ενώ οι δύο πρώτοι θα έχουν την δυνατότητα να λάβουν μέρος δωρεάν σε επόμενο σεμινάριο του Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διπλωματίας.

Η κριτική επιτροπή απαρτίστηκε από τους:

  • Καθ. κ. Δημήτρης Φίλιας από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο της Κέρκυρας
  • Δρ. Σωτήριος Βαρελάς, Επιστημονικός Συνεργάτης της Περιφέρειας Πελοποννήσου
  • κ. Χάρης Κουδούνας, ακαδημαϊκός και συγγραφέας
  • κ. Πέτρος Καψάσκης, Πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διπλωματίας
  • κα Σοφία Ταμπούρη, Υπεύθυνη του Γραφείου Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Πειραιώς
  • κα Κατερίνα Δημητριάδη, Διευθύντρια του Ελληνικού Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διπλωματίας στην Αθήνα
  • κα Σοφία Μαστροκούκου, Σύμβουλος Εκπαίδευσης και Σταδιοδρομίας του Γραφείου Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Πειραιώς
  • κ. Μιχάλης Διακαντώνης, Οικονομολόγος και Γενικός Διευθυντής του Ελληνικού Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διπλωματίας

*θα προστεθεί σύντομα βίντεο με τις ομιλίες της δεύτερης φάσης.