Εκθέσεις για άτομα με προβλήματα ακοής και όρασης θα ξεκινήσουν στο φιλανθρωπικό ίδρυμα Sistema και το Ρωσικό Μουσείο. Πώς μπορεί αυτός που δεν βλέπει να κατανοεί την ομορφιά του γλυπτού και εκείνος που δεν ακούει να μάθει την ιστορία του; Το φιλανθρωπικό ίδρυμα Sistema και το ρωσικό μουσείο αποφάσισαν να κάνουν την τέχνη προσιτή σε όλους τους ανθρώπους και μαζί ξεκινούν μια σειρά έργων χωρίς αποκλεισμούς για άτομα με ειδικές ανάγκες.
Το κυριότερο μέλημα θα είναι η δημιουργία της πρώτης μόνιμης έκθεσης στη Ρωσία για άτομα με προβλήματα όρασης. Το Οικιακό Μουσείο θα εμφανιστεί στα τέλη του 2019 στην Αγία Πετρούπολη. Στις αίθουσες του παλατιού Stroganov, οι επισκέπτες μπορούν να μάθουν για την ιστορία της Ρωσίας και της βόρειας πρωτεύουσας μέσω γλυπτικής από τις αρχές του 18ου έως τα μέσα του 20ου αιώνα. Στον πρώτο όροφο του ανακτόρου θα εμφανιστούν εκθέματα και αντίγραφα έργων τέχνης. Το προσωπικό του μουσείου θα ετοιμάσει επίσης και ηχητικά σχόλια και μια οθόνη πληροφοριών ειδικά για τα άτομα με οπτικοακουστικές δυσκολίες στο Braille.
Θα δημιουργηθεί και ξεχωριστό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τα παιδιά με μια σειρά μαθημάτων “Bridge over the Abyss” για τα παιδιά με αυτισμό που θα είναι σε θέση να δημιουργήσουν τα δικά τους έργα τέχνης και να επικοινωνούν με τους συνομηλίκους τους.

Ένα από τα σημαντικά καθήκοντα του ιδρύματός είναι να καταστήσουν την πολιτιστική εκπαίδευση πιο προσιτή, να επεκτείνουν τα όριά της, λαμβάνοντας υπόψη τις σύγχρονες ευκαιρίες. Για να το επιτύχουν αυτό, ανοίγουν τις πιο ενδιαφέρουσες εκθέσεις σε συνεργασία με το Ρωσικό Μουσείο και ασχολούνται με την ανάπτυξη και τη διάδοση της εθνικής πολιτιστικής κληρονομιάς στη Ρωσία και στο εξωτερικό. Στο πλαίσιο της εκστρατείας μας “Πολιτιστικό Σαββατοκύριακο” ανοίγουν τις πόρτες των μεγαλύτερων μουσείων στη χώρα με ελεύθερη είσοδο, αυξάνοντας έτσι την προσβασιμότητα στον πολιτιστικό χρόνο.

Ευαγγελία Μπαγιάρα

https://www.kp.ruhttp:///daily/26939/3990309/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here