Ράνια Κορναράκη Πετρά

Η Ράνια Κορναράκη Πετρά είναι μέλος της οργανωτικής επιτροπής του παραρτήματος του Ελληνικού Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διπλωματίας στα νησιά του Αργοσαρωνικού.

Η κυρία Κορναράκη Πετρά γεννήθηκε στην Αθήνα και κατοικεί μόνιμα στην Αίγινα τα τελευταία 25 χρόνια, όπου συμμετέχει στην οικογενειακή επιχείρηση.

Είναι απόφοιτη του Δημοσίου ΙΕΚ Αίγινας στο Τμήμα Τεχνικών Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμαγείρων, με εξειδίκευση στην Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα.

Συνεχίζει και συμπληρώνει τις γνώσεις της στο τμήμα Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής του Δημοσίου ΙΕΚ Αίγινας.

Για έξι συνεχόμενα έτη, ως συντονίστρια της Ομάδας Γαστρονομίας του Aegina Fistiki Fest, διακρίθηκε τόσο για τις οργανωτικές ικανότητές της και τη συμβολή της στην αποτελεσματικότητα της ομάδας της, όσο και για το πάθος της στην προβολή και ανάδειξη των τοπικών προϊόντων. Οι γαστρονομικές εκδηλώσεις του Aegina Fistiki Fest απέσπασαν ενθουσιώδεις κριτικές από κοινό και ειδικούς, ξεπερνώντας ακόμα και το τοπικό ή εθνικό επίπεδο (της έχει απονεμηθεί σχετικός έπαινος).

Παράλληλα ταξιδεύει ανά την Ελλάδα κάνοντας «γαστρονομικές διαδρομές» στο πλάι αναγνωρισμένων chef. Σημείο αναφοράς και ιδιαίτερης έμπνευσης αποτελούν  για τη Ράνια η Κρήτη (τόπος καταγωγής του πατέρα της), τα εξαιρετικά προϊόντα της Κρητικής γης και –φυσικά– η περίφημη Κρητική κουζίνα – διατροφή. Είναι μέλος του Ινστιτούτου Κρητικής Διατροφής (culinary institute of Crete)  και έχει εργαστεί σε μεγάλο ξενοδοχειακό συγκρότημα του Ρεθύμνου, υπό την καθοδήγηση του ίδιου του Προέδρου του Ινστιτούτου.

Έχει επίσης συμμετάσχει σε σεμινάρια για τη μοριακή γαστρονομία, για το ελαιόλαδο, για το κρασί.

Άρθρα της γαστρονομικού περιεχομένου συναντάμε στο site Aegina light   όπου διατηρεί δική της μόνιμη στήλη.

Τα ενδιαφέροντα και οι γνώσεις της Ράνιας δεν περιορίζονται στη γαστρονομία:

Έχει τελειώσει στο Δημόσιο ΙΕΚ Αίγινας το τμήμα ειδικού μηχανογραφημένου λογιστηρίου και σε ιδιωτική σχολή τα τμήματα στελεχών επιχειρήσεων και προγραμματισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Έχει διατελέσει στέλεχος διεθνών επιχειρήσεων στον τομέα της προώθησης ένδυσης και υπόδησης.

Έχει εργασθεί για δύο χρόνια στο Δήμο της Αίγινας και έχει ασχοληθεί με την οργάνωση και λειτουργία των Νομικών Προσώπων.

Έχει πλέον των 100 ωρών συμμετοχής σε πιστοποιημένα σεμινάρια, που σχετίζονται με το marketing ,την προσωπική ανάπτυξη, τη διαφήμιση, τις δημόσιες σχέσεις.

Έχοντας ιδιαίτερες γνώσεις ηλεκτρονικού εμπορίου και καλή γνώση της Αγγλικής γλώσσας, η Ράνια Κορναράκη Πετρά ασχολείται σήμερα με τη διαδικτυακή διάθεση των προϊόντων της παραδοσιακής οικογενειακής επιχείρησης, με έμφαση σε αυτά που προέρχονται από την Αίγινα, ενώ στο κατάστημά της παρασκευάζει η ίδια απολαυστικούς μεζέδες με αποκλειστική πρώτη ύλη και εκλεκτές ελληνικές λιχουδιές!