2017 © Ελληνικό Ινστιτούτο Πολιτιστικής Διπλωματίας - Hellenic Institute of Cultural Diplomacy - BrandaLab

Την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017 εγκαινιάστηκε στο ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης ο πρώτος από τους επτά κύκλους συζητήσεων με τίτλο «Οι νέοι αναστοχάζονται την Ελλάδα» που διοργανώνει το Ελληνικό Ινστιτούτο Πολιτιστικής Διπλωματίας με ανθρώπους της ελληνικής διανόησης. Πρώτος καλεσμένος του Ινστιτούτου ήταν ο κ. Στέλιος Ράμφος.

Η Εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την ευγενική υποστήριξη του ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης.

Σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας του Ε.Ι.Π.Δ είναι οι νέοι να συμμετάσχουν σε πνευματικές αναζητήσεις και προβληματισμούς, να σκεφτούν κριτικά και να αναστοχαστούν το μέλλον της χώρας όχι πλέον με όρους αναπαραγωγής αλλά δημιουργίας.

Η συζήτηση μεταξύ του κ. Στέλιου Ράμφου και του Ιδρυτή και Προέδρου του Ε.Ι.Π.Δ κ. Πέτρου Καψάσκη ξεκίνησε με τα “Πολιτικά” του Αριστοτέλη, όπου αναλύθηκε η χρηστή διακυβέρνηση και τα χαρακτηριστικά ενός ηγέτη στην αρχαία εποχή και αφού πέρασε μέσα από τις κοινωνικές μετεξελίξεις της Μεσαιωνικής εποχής έφτασε στα σύγχρονα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ανθρώπινη ύπαρξη. «Είναι καιρός να ζήσουμε τις υποχρεώσεις μας» είπε χαρακτηριστικά ο Έλληνας στοχαστής. Μια διαδικασία που μόνο μέσα από το σχολείο μπορεί να ξεκινήσει.

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Πολιτιστικής Διπλωματίας (Ε.Ι.Π.Δ) είναι μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία. Δημιουργήθηκε το Μάρτιο του 2017 ως μια πρωτοβουλία για διαμόρφωση ενός Επιστημονικού φορέα Πολιτιστικής Διπλωματίας για την Ελλάδα. Η δράση του Ινστιτούτου αναπτύσσεται ραγδαία σε συνεργασία με ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς στην Ελλάδα και το Εξωτερικό. Μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο το Ε.Ι.Π.Δ έχει δημιουργήσει 12 παραρτήματα στο εξωτερικό και 7 παραρτήματα στην Ελλάδα.

Περισσότερα για τις δράσεις του Ινστιτούτου στο:

– Website: http://www.helleniculturaldiplomacy.com/

Ακολουθήστε μας | Follow us

– Facebook: https://goo.gl/R3h2Mx
– Twitter: https://goo.gl/RDkHEs
– Instagram: https://goo.gl/XDbZ4S
– LinkedIn: https://goo.gl/niDq71
– YouTube: https://goo.gl/thJ35r