Στις 20 Νοεμβρίου το Ελληνικό Ινστιτούτο Πολιτιστικής Διπλωματίας σε συνεργασία με την Galerie Δημιουργών και υπό την αιγίδα του ΝΠΔΔ Πολιτισμού και Αθλητισμού “Δημήτριος Βικέλας” του Δήμου Κηφισιάς, οργάνωσε εκδήλωση με τίτλο: “Πώς ο άνθρωπος έφτιαξε το πρώτο μηχανικό σύμπαν”.

Ο κ. Ξενοφών Μουσάς, Καθηγητής Φυσικής του Διαστήματος του ΕΚΠΑ και μέλος του ακαδημαϊκού συμβουλίου του ινστιτούτου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Φιλοσοφίας, αφιέρωσε την ομιλία του στον Μηχανισμό των Αντικυθήρων. Ο κ. Μουσάς παρουσίασε στο ελληνικό κοινό τον τρόπο κατασκευής και λειτουργίας του μηχανισμού, ενώ η συζήτηση επικεντρώθηκε γύρω από τη χρήση του μηχανισμού ως συμβόλου πολιτισμικής αναφοράς και προβολής της Ελλάδας σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ο κόσμος γέμισε την Galerie Δημιουργών και ανταποκρίθηκε στον φιλανθρωπικό χαρακτήρα της εκδήλωσης, προσφέροντας τρόφιμα αντί εισιτηρίου, στο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Κηφισιάς. Η ομιλία του κ. Μουσά ανέδειξε όχι μόνο την επιστημονική πρωτοπορία και την τεχνική αρτιότητα του Μηχανισμού των Αντικυθήρων, αλλά και την σύγχρονη σημασία του ως ενός συμβόλου που απηχεί διεθνώς τον αρχαιοελληνικό τρόπο σκέψης και δράσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here