Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 30 Νοεμβρίου 2019 στο εμβληματικό Μουσείο Vasa της Στοκχόλμης παρουσία του βραβευμένου συγγραφέα παιδικών βιβλίων Αντώνη Παπαθεοδούλου εκδήλωση με τίτλο «Καράβια που ταξίδεψαν την περιέργεια», την οποία διοργάνωσαν ο Σύλλογος “Φίλοι του Αρχαιολογικού Ινστιτούτου Αθηνών/Athen institutets Vänner” σε συνεργασία με το Λύκειο των Ελληνίδων στη Στοκχόλμη υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πρεσβείας.

Ο συγγραφέας κάλεσε τα παιδιά, τους γονείς και τους δασκάλους που τα συνόδευαν σε ένα ταξίδι στο χρόνο ανακαλώντας την ιστορία του σπουδαίου πλοίου του σουηδικού στόλου Vasa, το οποίο ανατράπηκε και βυθίστηκε στο παρθενικό του ταξίδι στη Στοκχόλμη το 1628 και το οποίο φιλοξενείται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο – Μουσείο συνεχίζοντας το ταξίδι του και δίδοντας “ένα σωρό πληροφορίες και ευρήματα από το παρελθόν”.

Ο συγγραφέας αναφέρθηκε στα ελληνικά μυθολογικά στοιχεία που συνδέονται με το καράβι – έκθεμα, καθώς στον ανάγλυφο διάκοσμό του απεικονίζεται ο μύθος του Πηλέα και της Θέτιδας. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με το συγγραφέα να δημιουργεί μαζί με τα παιδιά και τους παρευρισκόμενους καινούριες ιστορίες έχοντας ως έμπνευση σχοινιά και κόμπους.

Αρετίνα Στεφανή

Πηγή

https://www.antonispapatheodoulou.com/nea/sth-soyhdia-me-ta-karabia-poy-ta3idepsan-thn-periergeia

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here