Με 35 χρόνια ιστορίας, το Μουσικό Φεστιβάλ των Καναρίων Νήσων έχει τοποθετηθεί ως διεθνής αναφορά στον κόσμο των φεστιβάλ κλασικής μουσικής, τόσο για την υψηλή καλλιτεχνική του ποιότητα όσο και για το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του να είναι το πρώτο γεγονός που εγκαινιάζει τη μουσική δραστηριότητα στην Ευρώπη, καθώς λαμβάνει χώρα τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο. Αποτελεί επομένως το μοναδικό στο είδος του το χειμώνα, αλλά ένας χειμώνας που – σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη και χάρη στα κλιματικά οφέλη των Καναρίων Νήσων – είναι πραγματικά μια ευχάριστη άνοιξη.

Το μουσικό φεστιβάλ των Καναρίων Νήσων πραγματοποιείται ταυτόχρονα στα νησιά Gran Canaria και Tenerife, καθώς και σε άλλα στάδια των υπόλοιπων νησιών. Πρόκειται για ένα γεγονός που έχει ως στόχο: τον εμπλουτισμό της πολιτιστικής προσφοράς των νησιών, την παροχή διεθνούς μουσικού κύρους στα Κανάρια Νησιά καθώς και την προώθηση εισροής πολιτιστικού τουρισμού υψηλού επιπέδου.

Η γεωγραφική ποικιλομορφία των νησιών και το γεγονός ότι η μουσική είναι παρούσα σε ολόκληρο το αρχιπέλαγος είναι ένα από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του κύκλου που προκαλεί πάντα μεγάλο θαυμασμό, τόσο στο κοινό όσο και στους καλλιτέχνες που επισκέπτονται και κάνουν το Φεστιβάλ μοναδικό . Το γεγονός αυτό προσφέρει σε όσους το επισκέπτονται την ευκαιρία να βιώσουν μοναδικές δραστηριότητες και να ανακαλύψουν εντελώς καινούργιες εμπειρίες.

Το φεστιβάλ φιλοξενεί συναυλίες από τους κορυφαίους φιλάθλους σε όλο τον κόσμο, τόσο σε ορχήστρες όσο και σε σολίστες, επισημαίνοντας τις απόλυτες πρεμιέρες που λαμβάνουν χώρα κατά τη γιορτή του.

Μαριλένα Τσικίνη

http://www.gobiernodecanarias.org/cultura/35festivaldecanarias/index.html

www.festivaldecanarias.com

http://www.xn--espaaescultura-tnb.es/es/eventos/tenerife/festival_de_musica_de_canarias_1.html

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here