2017 © Ελληνικό Ινστιτούτο Πολιτιστικής Διπλωματίας - Hellenic Institute of Cultural Diplomacy - BrandaLab

2017 © Ελληνικό Ινστιτούτο Πολιτιστικής Διπλωματίας - Hellenic Institute of Cultural Diplomacy                                                       Αθήνα 21 Ιανουαρίου 2018

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018 στις 18:00, το Ελληνικό Ινστιτούτο Πολιτιστικής Διπλωματίας θα πραγματοποιήσει τον τρίτο από τους επτά κύκλους συζητήσεων με τίτλο

«Οι νέοι αναστοχάζονται την Ελλάδα» με ανθρώπους της ελληνικής διανόησης. Τρίτος καλεσμένος του Ινστιτούτου θα είναι ο ψυχίατρος και νευρολόγος κος Ματθαίος Γιωσαφάτ, ο οποίος θα συνομιλήσει με τον Πρόεδρο και ιδρυτή του Ε.Ι.Π.Δ., κο Πέτρο Καψάσκη.

Η συζήτηση θα τολμήσει μια εσωτερική ενδοσκόπηση προκειμένου να αναλύσει τη συμπεριφορά του Έλληνα μέσα από ψυχολογικά και ανθρωπολογικά στοιχεία, την παράδοση και την ιστορική του πορεία που διαμορφώνουν όχι μόνο την κοινωνική, αλλά και την πολιτική του συμπεριφορά.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με την ευγενική υποστήριξη του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης.

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Πολιτιστικής Διπλωματίας (Ε.Ι.Π.Δ) είναι μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία. Δημιουργήθηκε το Μάρτιο του 2017 ως μια πρωτοβουλία για διαμόρφωση ενός Επιστημονικού φορέα Πολιτιστικής Διπλωματίας για την Ελλάδα. Η δράση του Ινστιτούτου αναπτύσσεται ραγδαία σε συνεργασία με ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς στην Ελλάδα και το Εξωτερικό. Μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο το Ε.Ι.Π.Δ έχει δημιουργήσει 12 παραρτήματα στο εξωτερικό και 7 παραρτήματα στην Ελλάδα.

 

Περισσότερα για τις δράσεις του Ινστιτούτου, στο:

– Website: http://helleniculturaldiplomacy.com/

Ακολουθήστε μας | Follow us

– Facebook: https://goo.gl/R3h2Mx

– Twitter: https://goo.gl/RDkHEs

– Instagram: https://goo.gl/XDbZ4S

– LinkedIn: https://goo.gl/niDq71

– YouTube: https://goo.gl/thJ35r

 

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πέππας Στέφανος