2017 © Ελληνικό Ινστιτούτο Πολιτιστικής Διπλωματίας - Hellenic Institute of Cultural Diplomacy                                             Θεσσαλονίκη, 3 Φεβρουαρίου 2018

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Η ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ : ΔΙΑΘΡΗΣΚΕΙΑΚΟΣ – ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2018

ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018

 

ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΑΙΘΟΥΣΑ ΜΑΝΟΛΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ

ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 1

Ώρα 10.00-16.00|Είσοδος Ελεύθερη

 

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Πολιτιστικής Διπλωματίας συνεχίζει τις δράσεις του στη Θεσσαλονίκη με μια ημερίδα που θα αφορά την Εκκλησιαστική Διπλωματία και τις Διαθρησκευτικές σχέσεις.

Συγκεκριμένα, η Διευθύντρια, κα. Αγάθη Γκουδέρη,  και τα μέλη της επιστημονικής ομάδας του Παραρτήματος του Ελληνικού Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διπλωματίας στη  Θεσσαλονίκη  πραγματοποιούν  ημερίδα  η οποία θα λάβει χώρα  το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου και ώρα 10:00-16:00 στην αίθουσα «Μανόλης Αναγνωστάκης» του Δήμου Θεσσαλονίκης, Βασιλέως Γεωργίου, 1.

Στόχος της ημερίδας είναι η προώθηση της ιδέας της θρησκευτικής συνύπαρξης στην Ευρώπη, αποδίδοντας ιδιαίτερη σημασία στον διαθρησκειακό και κατ΄ επέκταση τον διαπολιτισμικό διάλογο, ο οποίος συμβάλλει θετικά στην αποδοχή, κατανόηση, αλληλοσεβασμό και αλληλεπίδραση μεταξύ των θρησκειών και των πολιτισμών. Ο εν λόγω διάλογος επικαλείται ανθρωπιστικά ιδανικά, είναι ζωτικής σημασίας και  κατέχει εξέχουσα θέση στο πλέγμα των διμερών, πολυμερών και διεθνών σχέσεων των χωρών προωθώντας το θρησκευτικό και πολιτισμικό πλουραλισμό, την ανεκτικότητα και την ειρηνική συνύπαρξη.

Πιο αναλυτικά, η ημερίδα αποτελείται από τέσσερις κεντρικές τράπεζες, τις οποίες απαρτίζουν εκπρόσωποι θρησκειών και θρησκευτικών κοινοτήτων, ακαδημαϊκοί και προσωπικότητες  εγνωσμένου κύρους  της Θεσσαλονίκης,  οι οποίοι προσδίδοντας με το γνωστικό τους υπόβαθρο, την ιεροσύνη και τον ακαδημαϊσμό τους θα θίξουν επίκαιρα και σημαντικά ζητήματα  γύρω από τον τομέα της  Εκκλησιαστικής Διπλωματίας ,  των διαθρησκειακών σχέσεων και των τρόπων περαιτέρω ανάπτυξης της δημοκρατικής αρχής του θρησκευτικού και πολιτιστικού πλουραλισμού.

Την ημερίδα θα συντονίσει ο κ. Βασίλης Κοντογουλίδης, δημοσιογράφος.

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Πολιτιστικής Διπλωματίας ιδρύθηκε στην Αθήνα την 25η Μαρτίου 2017. Είναι μια επιστημονική, αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία και αποτελεί τον πρώτο και μοναδικό φορέα Πολιτιστικής Διπλωματίας στην Ελλάδα. Η δράση του Ινστιτούτου αναπτύσσεται σε συνεργασία με ιδιωτικούς και δημόσιους κυβερνητικούς φορείς, ακαδημαϊκά ιδρύματα και επιστημονικά ινστιτούτα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το Ε.Ι.Π.Δ επιθυμεί να διαδραματίσει σημαίνοντα ρόλο στην πνευματική ζωή του τόπου συμβάλλοντας στην αναβάθμιση της εικόνας της χώρας.

Με την παράκληση για δημοσίευση / ανακοίνωση

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

 

 

 

H ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ Ε.Ι.Π.Δ. ΤΕΛΕΙ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ

ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

2017 © Ελληνικό Ινστιτούτο Πολιτιστικής Διπλωματίας - Hellenic Institute of Cultural Diplomacy - BrandaLab

 ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ2017 © Ελληνικό Ινστιτούτο Πολιτιστικής Διπλωματίας - Hellenic Institute of Cultural Diplomacy - BrandaLab

ΧΟΡΗΓΟΙ

2017 © Ελληνικό Ινστιτούτο Πολιτιστικής Διπλωματίας - Hellenic Institute of Cultural Diplomacy - BrandaLab

2017 © Ελληνικό Ινστιτούτο Πολιτιστικής Διπλωματίας - Hellenic Institute of Cultural Diplomacy - BrandaLab