Όταν ο Κινηματογράφος και το Θέατρο συναντούν την Πολιτιστική Διπλωματία δημιουργείται μία σπουδαία σύζευξη η οποία χαράζει μία ατέρμονη διαδρομή όπου ανιχνεύεται η αλήθεια. Γιατί όπως πολύ εύστοχα έχει επισημάνει και ο θεωρητικός της Τέχνης John Armstong στο βιβλίο του η Τέχνη ως Θεραπεία “ορισμένες διαδρομές έχουν κομβικό ρόλο στην ζωή. Οι εσωτερικές αλλαγές συνεπικουρούνται από τις εξωτερικές περιπλανήσεις”

Η Τέχνη διαθέτει την δυναμική εκείνη που ο διάλογος ευδοκιμεί, η επικοινωνία γεφυρώνεται και αποτελεί αυτομάτως το εργαλείο εκείνο της ατομικής και συλλογικής εξέλιξης. Μέσω της τέχνης ενορχηστρώνεται μία απαράμιλλη αλήθεια, ένας εκφραστικός κόσμος και μία κοινωνία που ανοίγει τα παράθυρα της επικοινωνίας και της δημιουργικότητας με τα πολιτιστικά χαρακτηριστικά να ταξιδεύουν σε κάθε σημείο του κόσμου προωθώντας την συνεργασία των λαών. Η τέχνη δεν γνωρίζει από σύνορα ούτε από γραμμές αντιθέτως σχεδιάζει έναν ενοποιημένο χάρτη μέσω του οποίου θα δημιουργούνται συμπράξεις.

Ο διάσημος ηθοποιός και σκηνοθέτης, Θωμάς Κινδύνης, είναι καλεσμένος του Ελληνικού Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διπλωματίας σε μια συζήτηση εφ΄όλης της ύλης για την τέχνη του θεάτρου και του κινηματογράφου. Εκεί που το Θέατρο συνομιλεί με τον Κινηματογράφο μία ολωσδιόλου δημιουργική και επικοδομητική συνομιλία έρχεται στην επιφάνεια και προσφέρει διάλογο.

Γιατί ας μην ξεχνάμε πως ο Κινηματογράφος και το Θέατρο ανοίγουν ένα παράθυρο στην ψυχή του θεατή, γιατί σου αποκαλύπτουν συναισθήματα που δεν ήξερες ότι διαθέτεις, γιατί πολύ απλά η τέχνη ίσως και να μπορεί να αλλάξει τον κόσμο προς το καλύτερο.

…η αλήθεια στην τέχη…

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Πρόεδρος και Ιδρυτής του Ε.Ι.Π.Δ, Πέτρος Καψάσκης.

Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου στις 21.00. Η συζήτηση θα μεταδοθεί και από τη δημόσια σελίδα του οργανισμού στο Facebook.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here