Έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης η Έκθεση Kalliope, από τις 6 έως και τις 30 Μαρτίου 2020, με σκοπό να αναδείξει σημαντικές γυναίκες της Αυστρίας οι οποίες αφηγούνται σε ένα χρονικό βάθος των 200 ετών, την βιογραφία, την ιστορία, τα διδάγματα και τις εμπειρίες τους.

Με άρωμα τέχνης ξεκινάει στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη η φετινή άνοιξη, καθώς μέσω των ιδιαίτερων Εκθέσεων που θα πλαισιώσουν πολλές από τις μεγαλύτερες αίθουσες τέχνης των δύο πόλεων, το ελληνικό κοινό θα μπορεί να θαυμάσει οπτικό υλικό που θα περιλαμβάνει όχι μόνο την φιλοσοφία, την πολιτική και την τέχνη της ρώσικης πρωτοπορίας ή τα έργα του βυζαντινού πολιτισμού με μεγάλο ιστορικό ενδιαφέρον, αλλά και μία πληθώρα από βιογραφικά έργα Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών.

Για τους λάτρεις του αυστριακού πολιτισμού, έρχεται η έκθεση Kalliope να αναδείξει μέσα από ένα πλήθος φωτογραφιών και αυτοβιογραφιών, γυναίκες από την Αυστρία των οποίων η ύπαρξη, αν και σημαντική, λησμονείται ή υποβαθμίζεται από την αυστριακή κοινωνία ακόμη και σήμερα. Γυναίκες οι οποίες με την παρουσία τους και το έργο τους κατάφεραν να αναβαθμίσουν την πνευματική ταυτότητα της Αυστρίας λόγω του θάρρους, του φρονήματος αλλά και του ταλέντου τους. Γυναίκες που αν και με υψηλό κοινωνικό και μορφωτικό υπόβαθρο υφίσταντο την χειραφέτηση. Μία Έκθεση που σκοπεύει να τις επαναφέρει στο σήμερα, προβάλλοντας και αντιδιαστέλλοντας τις δυσκολίες που βίωσαν με τους θριάμβους που επέτυχαν, περνώντας ωστόσο το μήνυμα πως ακόμα και 200 χρόνια μετά η ισότητα θυμίζει όνειρο.

Η Έκθεση θα πραγματοποιείται με την Υποστήριξη της Αυστριακής Πρεσβείας στην Ελλάδα, με ελεύθερη είσοδο, από Δευτέρα έως και Σάββατο και η πρεμιέρα αυτής θα διεξαχθεί στις 6 Μαρτίου με ομιλήτρια και επιμελήτρια την Anna Gadzinski.

Δήμητρα Σούτζιου

Πηγές: tch.gr , parallaximag.gr 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here