Τι συμβαίνει, όταν συναντιόνται το θέατρο του δρόμου, η μουσική και η τέχνη του θεάματος ; Μα φυσικά , καλλιτεχνικό υπερθέαμα! Αυτό το υπερθέαμα παίρνει μορφή μέσω των «Διεθνών Υποτροφιών Πολιτισμού του Φράιμπουργκ».

Για 31η χρονιά διεξάγεται η έκθεση «Διεθνών Υποτροφιών Πολιτισμού» στο Φράιμπουργκ της Γερμανίας (Internationale Kulturbörse Freiburg [IKF] ), η οποία δίνει την ευκαιρία σε περίπου 400 καλλιτέχνες από όλον τον κόσμο να αναδείξουν την τέχνη και τον πολιτισμό τους μέσω ζωντανών παραστάσεων διάρκειας 20 λεπτών έκαστος. Σκοπός της διοργάνωσης είναι παρουσιάσει στο κοινό την επικρατούσα πολιτιστική σκηνή ,ενώ, παράλληλα, να εκμαιεύσει νέα «ταλέντα» από αυτήν. Με άλλα λόγια, οι καλλιτέχνες μπορούν να «διαφημίσουν» την δουλειά τους και να εκμεταλλευτούν όσες νέες ευκαιρίες ενδέχεται να βρεθούν στον δρόμο τους.

Φέτος η έκθεση θα πραγματοποιηθεί ,όπως παραδοσιακά γίνεται τον μήνα Ιανουάριο, μεταξύ 20-23.01.2019 σε δύο ξεχωριστές εκθεσιακές αίθουσες , στην καθεμία εκ των οποίων θα φιλοξενηθούν 200 καλλιτέχνες από την Τουρκία, την Γαλλία, την Μεγάλη Βρετανία και πολλές άλλες χώρες . Το ελληνικό στοιχείο δεν πρόκειται να λείπει από την διοργάνωση ,εφόσον θα συμμετέχουν σε αυτήν ο «ιδιότυπος κωμικός»(slampoet) Νεκτάριος Βλαχόπουλος και ο Νίκος Τσάχρης( κιθαρίστας στο γκρούπ φλαμένκο μουσικής «Flamenco Trio”).
Μεγάλη απήχηση έχει η διοργάνωση αυτή στο κοινό ,δεδομένου ότι κατά μέσο όρο 4.500 άτομα σκοπεύουν να την επισκεφτούν, να έρθουν σε επαφή και να απολαύσουν μουσικές παραστάσεις ποικίλων ειδών μουσικής (από jazz μέχρι A Cappella κα) , παραστάσεις παντομίμας, καμπαρέ ,Varieté και πολλά ακόμα καλλιτεχνικά δρώμενα.

Από την Νικολέττα Καστρινάκη

Πηγές:
https://www.memo-media.de/details/internationale-kulturboerse-freiburg-ikf-fachmesse-fuer-buehnenproduktionen-musik-14011.html
https://www.kulturboerse-freiburg.de/de/home.html
https://www.messen.de/de/7789/freiburg/internationale-kulturboerse-freiburg-ikf/info

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here