Διεύθυνση

H Κωνσταντίνα Χατζίνα είναι η Διευθύντρια του παραρτήματος του Ελληνικού Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διπλωματίας στα νησιά του Αργοσαρωνικού

Η κυρία Χατζίνα είναι απόφοιτη του τμήματος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών (1994). Εν συνεχεία, ολοκλήρωσε με επιτυχία τις μεταπτυχιακές σπουδές της στη Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων (Msc Αrt cultural manager ΕΑΠ-2015). Η διπλωματική της εργασία είχε θέμα: Φυσικά προϊόντα διατροφής ως πολιτιστικός πόρος για την ανάπτυξη και την προβολή ενός τόπου. Μελέτη περίπτωσης: To φιστίκι Αιγίνης-Αίγινα (διαθέσιμη διαδικτυακά στην ιστοσελίδα http://www.academia.edu).

Εργάζεται ως κοινωνιολόγος στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Αίγινας εδώ και οκτώ χρόνια και παράλληλα προσφέρει εθελοντική εργασία εδώ και ένδεκα χρόνια στο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Αίγινας στον τομέα φύλαξη-πληροφόρηση-πολιτιστική διαχείριση. Έχει εργαστεί σε εκθέσεις μεγάλων καλλιτεχνών όπως Γιάννης Μόραλης, Ανδρέας Βουρλούμης , Mάρκος Καμπάνης, Γιάννης Κόττης, Γιάννης Σανταντόνιο κ.ά. πάντα στο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Αίγινας.

Φοίτησε στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών για τρία χρόνια όπου και ολοκλήρωσε τις σπουδές της στη γαλλική γλώσσα και απέκτησε άδεια διδασκαλίας από το Υπουργείο Παιδείας.
Με μακρά εμπειρία στη διδασκαλία της γαλλικής γλώσσας (είκοσι χρόνια), διατηρούσε το δικό της κέντρο ξένων γλωσσών στην πόλη της Αίγινας έως το 2009 και εργάζεται ως εθελόντρια μεταφράστρια για την παγκόσμια κοινότητα bloggers και μεταφραστών Global Voices (https://el.globalvoices.org/author/ntina-chatzina).

Παράλληλα, αποτελεί ενεργό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Ενεργών Πολιτών Αίγινας (διετέλεσε ταμίας) και συμμετέχει στην Εταιρεία Συμβούλων Διαχείρισης Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΕΣΔΙΑΠΟΚ), στο Σωματείο Εργαζομένων στο πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι του Νομού Αττικής, στον Όμιλο Εθελοντών κατά του καρκίνου «Αγκαλιάζω», στο Ίδρυμα Ανδρέας Καψάλης, στο Μορφωτικό Σύλλογο Αίγινας, στο Σύλλογο Φίλων του Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου Αίγινας, παλαιότερα στο Ροταριανό Όμιλο Αίγινας κ.α.
Πιστεύει στη δια βίου μάθηση και παρακολουθεί συνεχώς σεμινάρια εξειδίκευσης σε θέματα όπως τα παρακάτω:
Tourism Management at UNESCO World Heritage Sites από το Πανεπιστήμιο Paris 1 Pantheon Sorbonne, Social Media και πολιτιστική διαχείριση, Πολιτιστική Διαχείριση και Μουσειολογία (από την Ελληνοαμερικανική Ένωση),Πολιτιστικός Τουρισμός (από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών), Γαστρονομικός Τουρισμός, , εγκληματολογικά σεμινάρια, κατάρτιση καθηγητών γαλλικής γλώσσας, δυσλεξία, Μάνατζμεντ και Ηγεσία, πρώτες βοήθειες και αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών, επαγγελματική δημοσιογραφία, χρήση Η/Υ, φωτογραφία κ.ά
Έχει κάνει σπουδές κλασικής κιθάρας και πιάνου, ομιλεί γαλλικά, αγγλικά και έχει βασικές γνώσεις στην ισπανική γλώσσα.

Δημιούργησε και διαχειρίζεται αρκετές σελίδες στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης facebook ύστερα από εντολή των φορέων τους σε θέματα πολιτιστικού περιεχομένου.
Τέλος με την Ακαδημία των Πολιτών (Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο) δημιούργησε δύο τμήματα στην Αίγινα (Ψυχολογία-Συμβουλευτική) και διετέλεσε με επιτυχία συντονίστρια της προσπάθειας αυτής.
Διατηρεί δύο Blog : Πυξίδα Πολιτισμού:http://www.dinachatzina.blogspot.com (πολιστισικού περιεχομένου) καιwww.cartepostale.online (ταξιδιωτικό).