Γιάννης Πολίτης

Ο Γιάννης Πολίτης είναι μέλος του Δ.Σ. του Ελληνικού Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διπλωματίας.

Ο κύριος Πολίτης είναι δημοσιογράφος και πολιτικός αναλυτής επί τρεις δεκαετίες. Παράλληλα, διδάσκει το μάθημα «Διαχείριση δημοσιογραφικών πηγών» στο τμήμα ΜΜΕ του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Ξεκίνησε το 1984 στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, στην οποία εργάστηκε 28 χρόνια ως πολιτικός συντάκτης και αρθρογράφος, ενώ διετέλεσε και προϊστάμενος της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας. Το 1988 έγινε μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ). Ήταν μέλος της πρώτης δημοσιογραφικής ομάδας του MEGA CHANNEL, στο οποίο εργάστηκε επί 14 χρόνια ως πολιτικός συντάκτης, επικεφαλής του πολιτικού ρεπορτάζ και παρουσιαστής ενημερωτικών εκπομπών. Έχει διατελέσει, επί 9 συνολικά χρόνια, Γενικός Διευθυντής στους ραδιοφωνικούς σταθμούς Αθήνα 9.84, City και Βήμα FM. Από το 2004 έως το 2013, εργάστηκε στη Δημόσια Τηλεόραση (πρώην ΕΡΤ) ως πολιτικός σχολιαστής στο κεντρικό δελτίο και παρουσιαστής ενημερωτικών εκπομπών.
Είναι εκπρόσωπος του Διεθνούς Οργανισμού EPLO (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Δημοσίου Δικαίου), αρθρογράφος στην εφημερίδα Real News, πολιτικός αναλυτής στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM και παρουσιαστής της ενημερωτικής εκπομπής Χ2 στον τηλεοπτικό σταθμό Action24 και σύμβουλος ενημέρωσης του καναλιού. Είναι επίτιμος καθηγητής του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων και έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος. 
Είναι Πρέσβης Καλής Θελήσεως των Special Olympics της Αθήνας και του Συνδέσμου Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους (Σ.Κ.Ε.Π.) Έχει βραβευτεί από:
-Το Ίδρυμα Προαγωγής Δημοσιογραφίας Αθανασίου Βασιλείου Μπότση «για την ολοκληρωμένη και αντικειμενική παρουσίαση των θεμάτων του, τις επιτυχίες του με αρκετές αποκλειστικότητες στο πολιτικό ρεπορτάζ και την ευπρεπή παρουσία του στην Τηλεόραση»
-Από την Ένωση Επτανησίων Ελλάδας, στο πλαίσιο της «2ης εκδήλωσης βράβευσης διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τα Επτάνησα», η οποία πραγματοποιήθηκε με αφορμή την 150η επέτειο της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα.
-Από την Ένωση Δημάρχων Αττικής «για την αντικειμενικότητά του στην άσκηση του λειτουργήματός του».
-Έχει ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Λευκάδας για την προσφορά του στο νησί.
-Έχει παραδόσει σεμινάρια στη Διπλωματική Ακαδημία του Υπουργείου Εξωτερικών, στο μεταπτυχιακό της Νομικής και στη σχολή Αξιωματικών της Αστυνομίας.
Γεννήθηκε το 1961 στο Μεγανήσι Λευκάδας και έχει σπουδάσει ΜΜΕ και Διοίκηση Επιχειρήσεων (Queen Margaret University, Edinburgh-Bachelor & MSc. στο East London University). Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.