Κωνσταντίνος Φίλης

Ο Κωνσταντίνος Φίλης είναι μέλος του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου του Ελληνικού Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διπλωματίας.

Ο κύριος Φίλης είναι Διευθυντής Ερευνητικών Προγραμμάτων του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων. Επικεφαλής του Τομέα Ρωσίας-Ευρασίας & ΝΑ Ευρώπης του ΙΔΙΣ & Διευθυντής του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας.

Ανώτερο Συνεργαζόμενο Μέλος (SAM) στο St. Antony’s College του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης (2007-2009). Ερευνητής στο Κέντρο Σπουδών Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEESOX) του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης (2008 – 2010). Υπεύθυνος προγράμματος Jean Monnet για την Εξωτερική Πολιτική της Ε.Ε. (2013 – 2014), Διευθυντής Ομάδας Διoίκησης Έργου του Υπουργείου Ενέργειας με έμφαση στην ενεργειακή διπλωματία (2013-2015) καθώς και μέλος Επιτροπής του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας για θέματα ριζοσπαστικοποίησης. Έχει παρουσιάσει μέρος του ερευνητικού του έργου σε μεγάλα πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Διδάσκει σε μεταπτυχιακά προγράμματα πανεπιστημίων και στρατιωτικές σχολές. Έχει μεγάλο συγγραφικό έργο, με πιο πρόσφατο το βιβλίο του «Πρόσφυγες, Ευρώπη, Ανασφάλεια» (εκδόσεις Παπαδόπουλος).

Μέλος του ΔΣ του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, του Ελληνοτουρκικού Forum και του Ελληνορωσικού Συνδέσμου. Αντεπιστέλλον μέλος του Ινστιτούτου Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (ΙΕΝΕ) και στέλεχος της επιστημονικής επιτροπής για την ενεργειακή πολιτική και τη γεωπολιτική.

Print Friendly, PDF & Email