Παναγιώτης Πιτερός

Ο κ. Παναγιώτης Σ. Πιτερός είναι Πτυχιούχος  της Σχολής  Ανθρωπιστικών Σπουδών, του τμήματος «Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό», του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Έχει Πτυχίο Μηχανολογικού Τομέα ειδικότητας “Μηχανών και Συστημάτων Αυτοκινήτου” και Πτυχίο Μηχανολογίας Βιομηχανικών Εγκαταστάσεων & Βιομηχανικής Παραγωγής.

Ο κ. Παναγιώτης Σ. Πιτερός είναι Δημοτικός Υπάλληλος και εργάζεται στο Δήμο Τρίπολης από το 2005. Ύστερα από την απόκτηση του πτυχίου του μετατάχθηκε στη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Τρίπολης. Στο παρελθόν εργαζόταν ως ελεύθερος επαγγελματίας στην οικογενειακή επιχείρηση η οποία ήταν μία ολοκληρωμένη μονάδα  αντιπροσωπειών, έκθεσης, εμπορίας και επισκευής αυτοκινήτων και μηχανημάτων.

Έχει παρακολουθήσει το Πρόγραμμα «Κατάρτιση και Πιστοποίηση σε Βασικές Δεξιότητες και Κατάρτιση σε Προηγμένες Δεξιότητες στη Χρήση Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών Εργαζομένων στη Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Έχει συμμετάσχει ως εισηγητής – αναλυτής και ζωγράφος σε πλήθος εκδηλώσεων όπως:

 • Εισηγητής – αναλυτής στην έκθεση “ET IN ARCADIA EGO“, με έργα γλυπτικής και ζωγραφικής του διεθνούς φήμης εικαστικού κ. Παύλου Άγγελου Κουγιουμτζή, στην Αίθουσα Τέχνης Κούρος.
 • Εισηγητής – αναλυτής σε ομαδική έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής Ελλήνων εικαστικών καλλιτεχνών, στα πλαίσια της διεκδίκησης της Τρίπολης για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης τον Αύγουστο του 2015.
 • Εισηγητής – αναλυτής σε ατομική έκθεση του κ. Γιώργου Κατημερτζόγλου με τίτλο “Κιβωτοί” στην Αίθουσα Τέχνης Κούρος.
 • Εισηγητής – αναλυτής σε αναδρομική έκθεση του εικαστικού Διονύση Ματαράγκα με τίτλο “Δημιουργίες στο χρόνο“, στην Αίθουσα Τέχνης Κούρος.
 • Εισηγητής – αναλυτής σε ατομική έκθεση του ζωγράφου Αλέξανδρου Βακιρτζή με τίτλο “Μικρή Αναδρομή” στην Αίθουσα Τέχνης Κούρος.
 • Εισηγητής – αναλυτής σε ομαδική έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής με τίτλο “Παλιγγενεσίας Εγκώμιον” στην Αίθουσα Τέχνης Κούρος.
 • Εισηγητής – αναλυτής σε έκθεση έργων του μεγάλου ζωγράφου της Επανάστασης Θεόδωρου Βρυζάκη για τον εορτασμό της 196ης Επετείου της Άλωσης της Τριπολιτσάς τα εγκαίνια της οποίας έκανε η Αυτού Εξοχότης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος.
 • Παρουσίαση βιβλίων του καθηγητή Διεθνών Σχέσεων κ. Παναγιώτη Καραφωτιά.
 • Παρουσίαση – ανάλυση των εκθεμάτων στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών.
 • Παρουσίαση – ανάλυση των εκθεμάτων στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ελευσίνας.
 • Παρουσίαση – ανάλυση των εκθεμάτων στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κεραμικού.
 • Συμμετοχή σε ομαδική έκθεση ζωγραφικής στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την 194η Επέτειο Της Άλωσης Της Τριπολιτσάς.

Έχει αναπτύξει συγγραφική δραστηριότητα στην ποίηση, εικαστική δραστηριότητα στη ζωγραφική και μουσική δραστηριότητα ως χορωδός με τη χορωδία “Ορφέας Τρίπολης“. Επίσης έχει παρακολουθήσει μαθήματα στη Θεωρεία της Μουσικής και εκμάθησης μουσικού οργάνου σε σχολές στην Τρίπολη και στο Ναύπλιο.

 

Σε επίπεδο κοινωνικής δράσης ο κ. Παναγιώτης Σ. Πιτερός διατελεί ταμίας του Φιλοτεχνικού Ομίλου Τρίπολης, μέλος του Συλλόγου “Σύλλογος Φίλων Αίθουσας Τέχνης Κούρος” και μέλος του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α.  Ν. Αρκαδίας.