Νικολέττα Πλατανίτη

Η κα Νικολέττα Θ. Πλατανίτη είναι Διευθύντρια του Παραρτήματος Αρκαδίας του Ελληνικού Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διπλωματίας.

Η κα Νικολέττα Θ. Πλατανίτη είναι πτυχιούχος του τμήματος ΤΕΣ Αθηνών Συντήρησης Έργων Τέχνης και Αρχαιοτήτων, του τμήματος  Παιδαγωγικών Σπουδών της ΠΑΤΕΣ/ΣΕΛΕΤΕ Αθηνών και της Σχολής  Ανθρωπιστικών Σπουδών, του τμήματος «Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό», του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Σήμερα ολοκληρώνει τη διπλωματική της εργασία στη Σχολή Κοινωνικών Σπουδών του τμήματος «Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων» του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Υπήρξε υπότροφος λόγω αριστείας σε κύκλο σχετικά με τον θεσμό της επαγγελματικής κατάρτισης και επαγγελματικής  εξάσκησης στον Τομέα Συντήρησης Έργων Τέχνης και Αρχαιολογίας, στο Πρόγραμμα «Ανταλλαγές Επαγγελματικής κατάρτισης, Γλώσσα και Πολιτισμός», που πραγματοποιήθηκε στην Λισσαβώνα της  Πορτογαλίας, υπό την αιγίδα του  ΥΠΠΟ, της Γενικής  Γραμματείας  Νέας Γενιάς, του Εθνικού Μουσείου Εφυαλωμένων Πλακιδίων στη Λισαβόνα και του Πανεπιστημίου Πορτογαλίας στο Estoril. Κατέχει Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης σε Πρόγραμμα Δια βίου μάθησης με τίτλο «E-learning στην «Αρχαιομετρία: Νέες τεχνολογίες, Συντήρηση και Διαχείριση Αρχαιοτήτων», Πανεπιστήμιο  Αιγαίου και Πιστοποιητικό επιμόρφωσης σε πρόγραμμα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα « Πολιτιστική Κληρονομιά και Τουρισμός». Επίσης κατέχει άριστη γνώση Αγγλικής γλώσσας επιπέδου C2 και πτυχίο ECDL CORE.

Εργάζεται στην Εφορεία  Αρχαιοτήτων  Αρκαδίας/ ΥΠΠΟΑ από το 2011. Έχει εργαστεί στη Διεύθυνση Συντήρησης Αρχαιοτήτων σε θέματα, που σχετίζονται με τη συντήρηση και αποκατάσταση κινητών και ακίνητων μνημείων. Είναι μέλος της επιστημονικής ομάδας της Ελληνικής αποστολής στο ερευνητικό έργο «Συστηµατική ανασκαφική έρευνα στη θέση Λύκαιο Όρος Π.Ε. Αρκαδίας, για τα έτη 2017 – 2020». Επίσης είναι καθηγήτρια  δευτεροβάθμιας και μετα-δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε τμήματα, που σχετίζονται με τον Πολιτισμό, στην Πάτρα, στο Λεοντάρι Μεγαλόπολης, στο Ναύπλιο,  στη Σπάρτη, και στην Τρίπολη.

Συγγραφικό έργο:

Συλλογικό έργο, 2015, «ΚΑΘ’ ΟΔΟΝ, EN ROUTE: Το αρχαιολογικό έργο στο πλαίσιο κατασκευής του νέου αυτοκινητόδρομου Κορίνθου-Τρίπολης- Καλαμάτας και κλάδου Λεύκτρου- Σπάρτης», επιμ. Άννα – Βασιλική Καραπαναγιώτου, ΥΠΠΟΑ / ΕΦΑ Αρκαδίας, Τρίπολη (ISBN 978-960-386-1).

Σε επίπεδο κοινωνικής δράσης η κα Νικολέττα Θ. Πλατανίτη διατελεί Γραμματέας του Φιλοτεχνικού Ομίλου Τρίπολης. Είναι μέλος του Ελληνικού Παραρτήματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γυναικών, ως Υπεύθυνη για το Ν. Αρκαδίας στον τομέα «Βιώσιμης Ανάπτυξης». Στο παρελθόν έχει διατελέσει Γραμματέας της Ομάδας Συνεργασίας του  Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, Παραρτήματος  Τρίπολης. Είναι, επίσης, Μέλος της Κίνησης «Άνθη της Πέτρας, Φίλοι Παραδοσιακής Αρχιτεκτονικής Αρκαδίας».