Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού

2017 © Ελληνικό Ινστιτούτο Πολιτιστικής Διπλωματίας - Hellenic Institute of Cultural Diplomacy - BrandaLabΗ Αγάθη Γουδέρη είναι υπεύθυνη Ανθρώπινου Δυναμικού του Ελληνικού Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διπλωματίας στη Θεσσαλονίκη.

Η κυρία Αγάθη Γκουδέρη είναι Φιλόλογος – Μουσειολόγος και Υποψήφια Διδάκτωρ Πολιτισμικής Επικοινωνίας. Έχει σπουδάσει στο Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης και έχει εκπονήσει Μεταπτυχιακές Σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου στην Κλασική Φιλολογία με ειδίκευση στην Αρχαιοελληνική Ρητορεία και Ρητορική Τέχνη και αργότερα στη Μουσειολογία και Διαχείριση Υλικής και Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς με ειδίκευση στη Νέα Μουσειολογία και Μουσειογραφία. Πραγματοποίησε την πρακτική της άσκηση στο Αλσατικό Λαογραφικό Μουσείο του Στρασβούργου και στη Δημοτική Υπηρεσία Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων για τα Μουσεία του Στρασβούργου. Κατά την παραμονή της στο Στρασβούργο συμμετείχε ενεργά σε Ελληνικούς Πολιτιστικούς Συλλόγους της Αλσατίας και σε ποικίλες Πολιτιστικές Εκδηλώσεις, Διαλέξεις και Ημερίδες Ιστορικού, Θεολογικού και Φιλοσοφικού ενδιαφέροντος. Έχει παρακολουθήσει σειρά Σεμιναριακών Κύκλων και Επιστημονικών Συνεδρίων γύρω από τις θεματικές της Γλώσσας, της Λογοτεχνίας, της Ιστορίας, των Μουσείων και του Πολιτισμού.
Επί του παρόντος εκπονεί τη Διδακτορική της Διατριβή στο Τμήμα Πολιτισμικής Επικοινωνίας και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου και το θέμα της είναι η Πολιτισμική Θεματολογία και η Δόμηση Πολιτιστικής Ταυτότητας, Πολιτιστικής Φήμης και Δημόσιας Εικόνας του μουσειολογικού-αρχαιολογικού δικτύου “Πέλλα-Βεργίνα-Δίον-Μίεζα-Αμφίπολη” υπό το διεθνούς βεληνεκούς brand-name Μέγας Αλέξανδρος. Παράλληλα φοιτά στο εξ αποστάσεως Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας με ειδίκευση στις Νέες Ευρωπαϊκές Παιδαγωγικές Αρχές για Συνεκπαίδευση, για να κατοχυρώσει την παιδαγωγική της επάρκεια και είναι γνώστης της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας καθώς και του συστήματος ανάγνωσης και γραφής Braille. Εργάζεται ως Καθηγήτρια Φιλόλογος σε Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης και ως Μουσειοπαιδαγωγός στο Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης και στο Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης. Είναι μέλος του περιοδικού «Φιλόλογος» της οργάνωσης των αποφοίτων της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και μέλος της «Διαβαλκανικής Ακαδημίας Πολιτιστικής Διαχείρισης, 2017» Σόφια-Βουκουρέστι-Θεσσαλονίκη. Γνωρίζει την Αγγλική, Γαλλική και Ιταλική Γλώσσα.