Τύνιδα

Ο Mahrez Tennich είναι Διευθυντής του τμήματος του Ελληνικού Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διπλωματίας στην Τυνησία.

Ο Mahrez Ben Abdallah είναι κύριος ακαδημαϊκός σύμβουλος στο Τυνησιακό Υπουργείο Ανώτατης Εκπαίδευσης και Επιστημονικής Έρευνας. Διετέλεσε πτυχιούχος Οικονομικών και Διεθνών Σχέσεων από τη Σχολή Οικονομικών και Διοίκησης της Τύνιδας (1998). Στη συνέχεια απέκτησε εξειδικευμένο πιστοποιητικό (Master) στη διοίκηση πανεπιστημιακών ιδρυμάτων το 2000. Το 2001 προσλήφθηκε ως σύμβουλος στο Πανεπιστήμιο της Τύνιδας του Al-Manar και μετακόμισε στο Ινστιτούτο Ζωντανών Γλωσσών του Bourguiba, όπου κατείχε αρκετές, συμπεριλαμβανομένων της εκπαιδευτικής διοίκησης, της διοικητικής και οικονομικής διοίκησης, του τμήματος διεθνούς συνεργασίας και του τμήματος ανθρώπινου δυναμικού. Το 2007, εντάχθηκε στο Μεσογειακό Πανεπιστήμιο της Τύνιδας, όπου απέκτησε το μεταπτυχιακό του δίπλωμα στην ηλεκτρονική επιχειρηματικότητα, το ηλεκτρονικό εμπόριο και τη διοίκηση, ενώ το 2011 προήχθη στην θέση του Διευθυντή Συμβούλου. Διετέλεσε γενικός συντονιστής ενός κοινού εθνικού προγράμματος μεταξύ του Υπουργείου Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και του Υπουργείου Απασχόλησης, στόχος του οποίου ήταν η αποκατάσταση των μεταπτυχιακών ασκουμένων.

Το 2016 μετακόμισε στο Πανεπιστήμιο της Τριπόλεως ως ακαδημαϊκός σύμβουλος και μέλος της σχολής. Εκτός από τα επαγγελματικά του καθήκοντα, ο κ. Mehrez Ben Abdullah είναι ενεργό μέλος της κοινωνίας των πολιτών. Έχει συμμετάσχει σε πολλά επαγγελματικά προγράμματα ανταλλαγών, το τελευταίο από τα οποία είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τους φοιτητές του Κέντρου NCML στο Πανεπιστήμιο της Τρίπολης και τους φοιτητές του τμήματος πολιτικών επιστημών στο πανεπιστήμιο της Pavia της Ιταλίας.

 

Ο Abdelhamid Mahmoud είναι επικεφαλής του παραρτήματος του Ελληνικού Ινστιτούτου Πολιτισμικής Διπλωματίας στην Τυνησία.

Ο Abdelhamid Mahmoud είναι ανώτερος λέκτορας στο DGET (Υπουργείο Υψηλής Εκπαίδευσης Τύνιδας). Γεννήθηκε το 1959 στη Jemna στα νότια της Τυνησίας όπου και ολοκλήρωσε την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευσή του το 1978. Μετακόμισε στην πρωτεύουσα της Τύνιδας για να ασχοληθεί με την αγγλική γλωσσολογία και μετά με την UEA Norwich England. Δίδαξε σε διάφορα γυμνάσια στην Τυνησία, Ομάν, ΗΠΑ και ΗΑΕ. Εργάστηκε ως μεταφραστής για το γαλλικό στρατό. το 2001 εκπαίδευσε καθηγητές και αξιωματούχους υψηλού υπουργείου και εργάστηκε ως σύμβουλος του Πανεπιστημίου του Al Manar. Διορίστηκε διευθυντής του Ινστιτούτου Bourguiba de Langues Vivantes της Hammam Lif Branch για 14 χρόνια. Διετέλεσε γενικός συντονιστής για τους καθηγητές Αγγλικών στο Πανεπιστήμιο του Al Manar από το 2012 έως το 2017. Σπούδασε επίσης ισλαμική θεολογία και πήρε μεταπτυχιακό δίπλωμα “μερίδιο κληρονομιάς” από το πανεπιστήμιο της Zeytouna Tunis το 2013. Πέρυσι διορίστηκε Επικεφαλής του παιδαγωγικού τομέα στη ΓΔΕΤ (Γενική Διεύθυνση Τεχνολογιών Επιχειρήσεων).