Αγγελική Μοσχοπούλου

Η Αγγελική Μοσχοπούλου είναι μέλος της Επιστημονικής Ομάδας του Ελληνικού Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διπλωματίας και Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του Παραρτήματος της Πάτρας.

Η κυρία Μοσχοπούλου είναι απόφοιτη  Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών της σχολής Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών του τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου,  με κατεύθυνση στην Εκπαιδευτική Πολιτική και Διοίκηση. Πρωτίστως, είχε αποφοιτήσει από τη σχολή Διοίκησης και Οικονομίας του τμήματος Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων του Τ.Ε.Ι. Πάτρας.

Επίσης, έχει ειδίκευση στο Οrganizational Management  από το Erudio College του Hertfordshire της Αγγλίας και έχει επιμορφωθεί με πολλά σεμινάρια που αφορούν στην Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα, την Ηλεκτρονική Επιχειρηματικότητα, την Τουριστική και Πολιτιστική Ανάπτυξη, την Οργάνωση και Λειτουργία Επιχείρησης, την Διαχείριση Πόρων και την Αποτελεσματική Ηγεσία στην Εργασία.

Επιπρόσθετα, είχε συμμετοχή σε θεματικά εργαστήρια Αξιοποίησης Νέων Τεχνολογιών και Λογισμικών, Virtual Business Management, Ανάπτυξης της Επιχειρηματικότητας, Mentoring in Human Capital και Mentoring για τον ρόλο του Branding στην ενίσχυση των ελληνικών προϊόντων.

Μετείχε στην οργάνωση διεξαγωγής του «International Conference on Tourism and Planning», του Τ.Ε.Ι. Πάτρας (2005) και έχει συμμετάσχει 2 φορές στο Forum Ανάπτυξης «Money Show» με διοικητική υποστήριξη (εθελοντικά).

Κατέχει το Cambridge International Diploma in IT skills και επίσης Πιστοποιητικό Γνώσης Επαγγελματικού Λογισμικού σε 5 Γνωστικά Αντικείμενα.

Μιλάει 4  ξένες γλώσσες και πιο αναλυτικά: αγγλικά, γερμανικά, γαλλικά και ιταλικά.

Είναι Σύμβουλος Σταδιοδρομίας, και Επιστημονικός Συνεργάτης Εκπαιδευτικών Οργανισμών, και δραστηριοποιείται στη Συμβουλευτική Εκπαίδευσης και τη Συμβουλευτική Επαγγελματικού Προσανατολισμού, καθώς και ως Επιστημονική Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων. Έχει πολυετή πείρα σε προγράμματα που αφορούν στην Εκπαίδευση Ενηλικών και την Διοίκηση Εκπαιδευτικών Μονάδων, καθώς εργαζόταν ως Επικεφαλής Κέντρου Δια Βίου Εκπαίδευσης και Επαγγελματικής Κατάρτισης για αρκετά χρόνια στην Πάτρα.

Επίσης, έχει απασχοληθεί στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στο τμήμα Αθλητισμού-Πολιτισμού μέσω του προγράμματος «Πράσινος Ξενοδόχος», όπου διεκπεραίωνε διοικητικές υποθέσεις και εξυπηρετούσε τους πολίτες.

Η ενασχόλησή της με τα κοινά και με τον εθελοντισμό εν γένει είναι αυτό που την χαρακτηρίζει πιότερο όλων.

Είναι ενεργό μέλος του Σωματείου Φάρος Ποντίων Πατρών και του χορευτικού του τμήματος, τιμώντας την παράδοση, τα ήθη και τα έθιμα του Ποντιακού Ελληνισμού, λόγω της καταγωγής της.

Είναι εθελόντρια στην Μ.Κ.Ο. Κύκλησις που ασχολείται με δράσεις που αφορούν στην εκπαίδευση, το περιβάλλον και τον πολιτισμό και μετείχε στο Πρόγραμμα «We are all citizens», που υλοποιήθηκε από το Ίδρυμα Μποδοσάκη, με στόχο την ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών και την μεγιστοποίηση της συνεισφοράς των μη-κυβερνητικών οργανώσεων στους τομείς της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.

Τέλος, είναι ενεργό μέλος του Σοροπτιμιστικού Ομίλου Πάτρας «Δανιηλίς», που ανήκει στον Soroptimist International, μια Παγκόσμια Οργάνωση γυναικών, επιστημόνων και διευθυντικών στελεχών που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, μέσω προγραμμάτων που αναπτύσσουν, με σκοπό την προώθηση των δικαιωμάτων του ανθρώπου και της θέσεως της γυναίκας για την καλυτέρευση της ζωής της.