Διεύθυνση

Η Άντα Δεββέ είναι η Διευθύντρια του Παραρτήματος του Ελληνικού Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διπλωματίας στην Πάτρα.

Η κυρία Δεββέ είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Εργάσθηκε επί 30 ετία ως μαχόμενη δικηγόρος αλλά και ως νομικός σύμβουλος Δήμων και Εταιρειών.Έγινε δικηγόρος παρ΄Εφέταις,ενώ εν συνεχεία απέκτησε πτυχίο εξειδικευμένης επιμόρφωσης στην εκπαίδευση ενηλίκων και εργάσθηκε και ως καθηγήτρια νομικών μαθημάτων.
Επίσης είναι συγγραφέας-πεζογράφος και εξέδωσε το α΄της βιβλίο το έτος 2016.
Έχει αποφοιτήσει από την Γαλλική Ακαδημία,ενώ μιλά απταίστως και την Αγγλική γλώσσα,για την εκμάθηση της οποίας της έχουν χορηγηθεί ανάλογα πιστοποιητικά.
Είναι μέλος στην εταιρεία λογοτεχνών Νοτιοδυτικής Ελλάδας,όπου το 2017 υπήρξε και η κεντρική ομιλήτρια στην Παγκόσμια ημέρα ποίησης με θέμα ”Οδυσσέας Ελύτης,διαχρονικός και παγκόσμιος”.
Υπήρξε ιδρυτικό μέλος και ως δικηγόρος σύστησε στην Πάτρα προ 20 ετίας την εθελοντική γυναικεία οργάνωση InnerWheel Πατρών Βορρά Ρίου,παράρτημα ,της πρώτης σε αριθμό μελών παγκόσμιας γυναικείας εθελοντικής οργάνωσης International InnerWheel,με έδρα το Μάντσεστερ της Αγγλίας.Διετέλεσε επανειλημμένως Πρόεδρος,γραμματέας,ταμίας,εκπρόσωπος περιφέρειας και υπεύθυνη Internet ενώ έγινε και αξιωματούχος,πρώτα γραμματέας και μετά αντιδιοικητής στην Περιφέρεια Ελλάδας η οποία έχει άλλα 17 όμοια παραρτήματα σε όλη την Ελλάδα και ήταν επί 20 ετία και η νομική σύμβουλος του παραρτήματός της.
Παράλληλα είναι μέλος και σε άλλες εθελοντικές γυναικείες οργανώσεις όπως στην ΕΓΥΠΑ ( Ένωση Γυναικών Πατρών) στις οποίες εξακολουθεί και δραστηριοποιείται.Έχει λάβει μέρος σε Πανελλήνια συνέδρια τόσον του Δικηγορικού Συλλόγου όσο και των εθελοντικών οργανώσεων.