Γεώργιος K. Γκοτζιάς

O Γεώργιος K. Γκοτζιάς είναι επικεφαλής του Ελληνικού Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διπλωματίας στην Αλβανία.

Γεννήθηκε το 1991 στη Δερβιτσάνη της Δερόπολης στο Νομό Αργυροκάστρου.

Είναι απόφοιτος του Εκκλησιαστικού Λυκείου «Τίμιος Σταυρός» (δίγλωσσο)

Σπούδασε στο Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης της Σχολής Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με κατεύθυνση σπουδών στον τομέα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας.

Επίσης κατέχει επιμορφωτική πιστοποίηση στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση.

Από το Σεπτέμβριο του 2014 και έως και τον Ιούλιο του 2016 εργάστηκε ως καθηγητής Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας στο κολλέγιο «Πνοή Αγάπης» της Ορθόδοξης Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Αλβανίας, με έδρα στο Μεσοπόταμο των Αγίων Σαράντα.

Από τον Οκτώβριο του 2016 και έως και το Φεβρουάριου του 2017, εργάστηκε σε ιδιωτική εταιρεία ψηφιακών εφαρμογών και ερευνών, ως συγγραφέας ποικίλων ιστορικών άρθρων.

Από το Σεπτέμβριο του 2018 και μέχρι σήμερα, διδάσκει Νεοελληνική Γλώσσα – Λογοτεχνία και Πολιτισμό στο εκκλησιαστικό λύκειο «Τίμιος Σταυρός» της Ιεράς Μητροπόλεως Αργυροκάστρου, ενώ παράλληλα εργάζεται ως εκπαιδευτικός παράλληλης στήριξης στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα “Minority Inclusion” της κοινωφελούς ανθρωπιστικής οργάνωσης «Εστία Δερόπολης», το οποίο συντελείται υπό την αιγίδα του οργανισμού “Save the Children Albania” και αποσκοπεί στην προστασία των ελληνοπαίδων στην Ελληνική Εθνική Μειονότητα της Αλβανίας.

Από τον Ιανουάριο του 2018, είναι φοιτητής της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας.

Δημοσιεύει κατά καιρούς σε διάφορες ιστοσελίδες, ποιήματα, άρθρα και έρευνες που σχετίζονται με την ιστορία της περιοχής του.

Προσφάτως παρουσίασε στη γενέτειρά του, λογοτεχνική κριτική ενός σημαντικού ιστορικού μυθιστορήματος, το οποίο αφορά την ιδιαίτερη πατρίδα του.