Στέφανος Πέππας

Ο Στέφανος Πέππας είναι Διευθυντής Τύπου και Επικοινωνίας του Ελληνικού Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διπλωματίας.

Ο κύριος Πέππας γεννήθηκε το 1977 στον Πειραιά και είναι απόφοιτος Ιδιωτικού Κολεγίου Ναυτιλιακής κατεύθυνσης, με εξειδίκευση στο Ναυτικό Δίκαιο και το Δίκαιο Θαλάσσης.
Έχει πολυετή εργασιακή εμπειρία σε πολυεθνικές Ναυτιλιακές εταιρείες. Συγκεκριμένα, στη «Maersk Line» έλαβε Πιστοποίηση εκπαιδευτή στην Κοπεγχάγη και παρείχε εκπαίδευση σε στελέχη της εταιρείας σε Ελλάδα, Ιταλία, Κύπρο και Βουλγαρία. Επιπλέον, υπήρξε διευθυντικό στέλεχος στον Ξενοδοχειακό και Τουριστικό τομέα στη Σαντορίνη.
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια Διεθνούς Διπλωματίας, Θεωρίας Τρομοκρατίας-Αντιτρομοκρατίας, International Marketing και Social Media Marketing από ξένα Πανεπιστήμια, ενώ παράλληλα ερευνά θέματα Άμυνας, Γεωπολιτικής και Διπλωματίας πάνω από δέκα χρόνια. Έχει δημοσιεύσει πάνω από είκοσι άρθρα σε ιστοσελίδες αντίστοιχου περιεχομένου στην Ελλάδα και την Κίνα, κυρίως. Είναι μέλος του Κέντρου Διεθνών Στρατηγικών Αναλύσεων, του Οργανισμού Διεθνών και Ευρωπαϊκών Θεμάτων, καθώς και της Φιλολογικής Στέγης Πειραιώς.
Στο πλαίσιο των εθελοντικών του δράσεων υπήρξε στέλεχος της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς στον Πολιτιστικό-Πολιτισμικό τομέα. Σαν μέλος Συλλόγων Εφέδρων, παρακολούθησε εκπαιδεύσεις ορεινών διασώσεων, καταπολέμησης δασικών πυρκαγιών, στρατιωτικού Αλεξιπτωτισμού και άλλων συναφών δραστηριοτήτων. Είναι κάτοχος ECDL του DANSK IT και γνωρίζει άριστα την αγγλική γλώσσα και σε μικρότερο βαθμό τη γαλλική και ιταλική.