Καλλιτεχνικός Διευθυντής

καλλιτεχνικός διευθυντήςΟι κριτικές τον έχουν αναφέρει ως «έναν από τους πιο προικισμένους της γενιάς του, με μουσικότητα, σίγουρη τεχνική, αμεσότητα, βαθιά συγκίνηση και καλό γούστο».

Ο Ανδρέας Χρηστάκης γεννήθηκε στο Άργος. Σε ηλικία οκτώ ετών ξεκίνησε μαθήματα πιάνου με την Καίτη Γρατσέα, στην τάξη της οποίας διακρίθηκε με έπαινο και βιολιού στα Δημοτικά Ωδεία Άργους και Ναυπλίου. Συνέχισε για δύο χρόνια τις σπουδές του με τη Μαριάννα Αϊβάζοβα, στο Athenaeum-Maria Callas, στην Αθήνα. Στη συνέχεια, για έξι μήνες, έλαβε μαθήματα στην Ακαδημία της Κρακοβίας από τον Adrej Pikul. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα γράφτηκε στην τάξη της Νέλλης Σεμιτέκολο, απ’ όπου και αποφοίτησε λαβαίνοντας Δίπλωμα πιάνου με βαθμό Άριστα και Βραβείο. Στη συνέχεια έγινε δεκτός με την υποτροφία Patrick Conway στο Ithaca College της Ν. Υόρκης, όπου συνέχισε τις μουσικές του σπουδές στην τάξη του Charis Dimaras. Εκεί, μελέτησε επίσης τσέμπαλο, τραγουδιστική συνοδεία (ορθοφωνία, ρετσιτατίβο) και Μουσική Δωματίου με διάφορα σύνολα. Παράλληλα, δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά στον χώρο της τραγουδιστικής συνοδείας, κλασικής και σύγχρονης, παίζοντας για τάξεις πολλών καταξιωμένων μονωδών, καθώς και για χορωδίες. Έχει μελετήσει με εξαιρετικούς μουσικούς όπως οι Lilia Boyadjieva, Vadym Kholodenko, Sarah Davis Buechner, Δόμνα Ευνουχίδου, Αγάθη Λεϊμονή, Borislava Taneva, Rachelle Boldorini, Yuvan Admoni, Raphael Salinas, Chantal Stigliani, Πάνο Λουμάκη και Στέφανο Σιγάλα στα πλαίσια σεμιναρίων αλλά και ιδιαίτερων μαθημάτων. Έχει επίσης παρακολουθήσει σεμινάρια τεχνικής Alexander. Στο ρεπερτόριο του περιλαμβάνεται ένα ευρέος στιλ ρεπερτόριο για σόλο πιάνο αλλά και για σύνολα μουσικής δωματίου και παραστάσεις που συγκεράζουν τον λόγο με τη μουσική και την εικόνα, τα οποία και έχει παρουσιάσει σε διάφορες διοργανώσεις εντός κι εκτός συνόρων (Αχίλλειον, Ευγενίδειο Ίδρυμα, La Divina, Ford Hall, Carmel d’Abeville κ.α), αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές. Τον Μάιο του 2014 κέρδισε το Ά Βραβείο στον Πανελλήνιο Μουσικό Διαγωνισμό «Μαρία Χαιρογιώργου-Σιγάρα» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Eίναι πτυχιούχος του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ. Τον Οκτώβριο του 2017 ολοκλήρωσε στο ίδιο τμήμα μεταπτυχιακές σπουδές Ά κύκλου, λαβαίνοντας δίπλωμα με Άριστα. Κατά τη διάρκεια του Μεταπτυχιακού ασχολήθηκε, κυρίως, με θέματα μουσικής εικονογραφίας, εκπονώντας τη διπλωματική του με τίτλο: «Η προσέγγιση του θείου μέσω της μουσικής σε έργα της Φλαμανδικής Αναγέννησης: Οι περιπτώσεις του Πολύπτυχου της Γάνδης (1432) του Jan Van Eyck και του Tρίπτυχου της Nájera (περ. 1490) του Hans Memling».

Διδάσκει στο Δημοτικό Ωδείο Άργους-Μυκηνών. Έχει, επίσης, συμμετάσχει στην έρευνα και διοργάνωση εκθέσεων στην Εθνική Πινακοθήκη και Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτζου-Παράρτημα Ναυπλίου και στην S.G.Art Gallery στο Κολωνάκι.