ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΙΗΜΕΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Το όραμα και οι στόχοι του Ελληνικού Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διπλωματίας θα παρουσιαστούν σε εκδήλωση την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 18:30 – 20:30 στη Θεσσαλονίκη, στην αίθουσα «Αλέξανδρος» του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Εθνικής Αμύνης 1.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης και περιλαμβάνει δύο μέρη.

Στο πρώτο μέρος ο Πρόεδρος και Ιδρυτής του Ινστιτούτου κ. Πέτρος Καψάσκης καθώς και  ακαδημαϊκοί θα μιλήσουν σχετικά με τον πολιτισμό και την συμβολή του στη διπλωματία. Εν συνεχεία, στο δεύτερο μέρος οι επιστήμονες που πλαισιώνουν το Ε.Ι.Π.Δ στη Θεσσαλονίκη θα προβούν σε ολιγόλεπτη εισήγηση σχετικά με τους διάφορους τομείς της Πολιτιστικής Διπλωματίας.

Την παρουσίαση θα συντονίσει η κα. Χριστίνα Σιγανίδου, ΕΡΤ3

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού-Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Αλέξανδρος Θάνος και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού & Τεχνών του Δήμου Θεσσαλονίκης, κα. Έλλη Χρυσίδου.

Την επόμενη ημέρα, Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017, σε συνδιοργάνωση με την Έδρα UNESCO Διαπολιτισμικής Πολιτικής στην αίθουσα Συνεδρίων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Εγνατία 156 και ώρα 10:00 – 13:00 θα πραγματοποιηθεί η 2η Ημερίδα Πολιτιστικής Διπλωματίας με θέμα «Ελληνική Πολιτιστική Διπλωματία». Στην ημερίδα συμμετέχουν στελέχη του Ε.Ι.Π.Δ, ακαδημαϊκοί και εκπρόσωποι της Εκκλησίας, οι οποίοι θα αναπτύξουν θέματα πολιτιστικής διπλωματίας στο πεδίο των τεχνών, της Εκκλησίας, της οικονομίας και του αθλητισμού σε διεθνές επίπεδο.

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Πολιτιστικής Διπλωματίας ιδρύθηκε στην Αθήνα την 25η Μαρτίου 2017. Είναι μια επιστημονική, αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία και αποτελεί τον πρώτο και μοναδικό φορέα Πολιτιστικής Διπλωματίας στην Ελλάδα. Η δράση του Ινστιτούτου αναπτύσσεται σε συνεργασία με ιδιωτικούς και δημόσιους κυβερνητικούς φορείς, ακαδημαϊκά ιδρύματα και επιστημονικά ινστιτούτα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το Ε.Ι.Π.Δ επιθυμεί να διαδραματίσει σημαίνοντα ρόλο στην πνευματική ζωή του τόπου συμβάλλοντας στην αναβάθμιση της εικόνας της χώρας.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Κορτέσσα Σιώτη

Ολόκληρο το αρχείο: Δελτίο Τύπου Θεσσαλονίκης

Το πρόγραμμα Παρουσίασης: Πρόγραμμα Παρουσίασης 20/10/2017