Σε πρωτεύουσα της Γαστρονομίας μεταμορφώνεται από τις 23 Ιανουαρίου έως τις 10 Φεβρουαρίου η Μαδρίτη, καθώς διοργανώνει μία γιορτή για τις αισθήσεις, το Γαστρονομικό Φεστιβάλ, γνωστό και ως Gastrofestival, που γιορτάζει τη δέκατη επέτειό του φέτος. Είναι ένα φεστιβάλ που θα φιλοξενήσει δεκάδες σεφ και εταιρείες που διαθέτουν γαστρονομικά προϊόντα και ταυτόχρονα είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να δούμε πώς τα τρόφιμα και το κρασί μπορούν να συνδυαστούν με άλλες μορφές τέχνης. Το ποικίλο πρόγραμμα διάρκειας 19 ημερών (3 ημέρες μεγαλύτερο από τις προηγούμενες χρονιές) θα περιλαμβάνει τη συμμετοχή περισσότερων από 450 χώρων και ιδρυμάτων.

Το ποικίλο πρόγραμμα διάρκειας 19 ημερών (3 ημέρες μεγαλύτερο από τις προηγούμενες χρονιές) θα περιλαμβάνει τη συμμετοχή περισσότερων από 450 χώρων και ιδρυμάτων.

Αυτή η ετήσια εκδήλωση προωθεί τη μαγειρική προσφορά της Μαδρίτης και διερευνά τη σχέση μεταξύ της μαγειρικής και άλλων μορφών τέχνης όπως η ζωγραφική, η λογοτεχνία, η μουσική, η ταινία, το θέατρο, η φωτογραφία, ο σχεδιασμός και η μόδα.

Εστιατόρια, κοκτέιλ μπαρ, υπαίθριες αγορές, σχολές μαγειρικής, μουσεία, γκαλερί τέχνης και καταστήματα ένδυσης θα συμμετάσχουν σε αυτό το μεγάλο φεστιβάλ όπου η τέχνη παίζει σημαντικό ρόλο. Είναι μια πλήρης εμπειρία, μια μεγάλη γιορτή για τις αισθήσεις που μας προσκαλούν να απολαύσουμε όλες τις διαστάσεις του φαγητού: ειδικά μενού, μαγειρικές εκδρομές, μαθήματα μαγειρικής. Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, οι αγορές δημοτικών προϊόντων θα είναι επίσης παρούσες με διαφορετικές δραστηριότητες όπως εργαστήρια, συνομιλίες και γευσιγνωσίες. Θα είναι επίσης το καλύτερο μέρος για να δοκιμάσετε την καλύτερη κουζίνα και να πάρετε τα χέρια σας μερικά εξαιρετικά φρέσκα προϊόντα.

Ένα από τα νέα χαρακτηριστικά φέτος είναι το τμήμα Gastrofestival Recommends. Ως μέρος της γαστρονομικής Μαδρίτης θα σας προτείνει ειδικά και δημοφιλή πιάτα από τα πιο διάσημα εστιατόρια της Μαδρίτης.

Αποδίδοντας φόρο τιμής στην ποικιλία και τον γαστρονομικό πλούτο της κουζίνας στα σπίτια της Μαδρίτης και τη γνώση των νοικοκυρών της, το Gastrofestival δημοσίευσε ένα ειδικό βιβλίο συνταγών με 20 εικονογραφημένες συνταγές.

Μαριλένα Τσικίνη

https://www.gastrofestivalmadrid.com/

https://www.madrid-destino.com/en/press/10-years-gastrofestival-madrid

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here