Μπορεί το Γαλλικό Ινστιτούτο να έχει αναστείλει την πληθώρα εκδηλώσεων που αναμέναμε για τον μήνα Απρίλιο λόγω της πανδημίας και των μέτρων που έλαβε η Ελληνική κυβέρνηση για την προστασία των πολιτών, ωστόσο παραμένει πιο ενεργό από ποτέ στα κοινωνικά του δίκτυα και αναρτά καθημερινά πολύ ενδιαφέρουσες πολιτιστικές προτάσεις για εμάς που μένουμε σπίτι. Συγκεκριμένα, στις ηλεκτρονικές του πλατφόρμες βλέπουμε καθημερινά ολοένα και περισσότερες συνεντεύξεις από ενδιαφέροντες προσκεκλημένους, δωρεάν ταινίες και θεατρικά έργα, αλλά και εβδομαδιαίες μουσικές playlist.

Αξίζει πραγματικά να ρίξουμε μια ματιά στο αναρτημένο πρόγραμμά του. Ξεχωρίσαμε τις Τετάρτες, όπου στα διαδικτυακά μέσα του Ινστιτούτου φιλοξενείται ένα ιδιότυπο “book-club”, μιας και αναρτώνται βίντεο σε συνεργασία με Ελληνικούς εκδοτικούς οίκους όπου κάποιος προσκεκλημένος αναλαμβάνει να αναγνώσει αποσπάσματα κάποιου Γαλλικού βιβλίου στα Ελληνικά. Ακόμη, τις Παρασκευές ένας προσκεκλημένος-έκπληξη κάθε φορά μοιράζεται μαζί μας  την αγαπημένη του μουσική playlist ενώ, όλη την εβδομάδα τρέχει η στήλη BigBang, η οποία ανανεώνεται καθημερινά και φιλοξενεί μια σειρά προτάσεων που αφορούν διαδικτυακές συναυλίες, εικονικές ξεναγήσεις, podcast, διαλέξεις, ταινίες, θεατρικές παραστάσεις, βιβλία, κλπ.

Πηγή:

https://www.elculture.gr/blog/article/eimastemazi-to-galliko-institouto-ellados-dini-kathimerina-rantevou-sta-kinonika-tou-diktya/

Φωτεινή Χρηστακοπούλου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here