Η σχολή μαγειρικής Steyns Culinary School, στην Πρετόρια της Νότιας Αφρικής, ιδρύθηκε το 2003 από την Maritha Steyn, επαγγελματία στον χώρο της εστίασης. Σε συνεργασία με καταξιωμένους σεφ και μάγειρες προσφέρουν εκπαιδευτικά προγράμματα μαγειρικής για φιλόδοξους νέους σεφ. Επιπλέον η σχολή παρέχει μικρότερης διάρκειας προγράμματα 10 εβδομάδων, όπως και θεματικές εκδηλώσεις.

Σημαντικό κομμάτι των μαθημάτων, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της σχολής, αποτελεί το Fun Cooking, once off, που πρόκειται για θεματικές εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα κάθε εβδομάδα και μπορεί να τις παρακολουθήσει όποιος θέλει χωρίς απαραίτητα να φοιτά στην σχολή. Τα μαθήματα περιλαμβάνουν συνταγές, υλικά, πρακτική προετοιμασία καθώς και παραδοσιακές μαγειρικές πρακτικές από διάφορα μέρη του κόσμου. Αναλόγως με το θέμα, η αντίστοιχη εβδομάδα είναι εμπνευσμένη από μια χώρα, ένα είδος μαγειρικής ή ένα είδος φαγητού. Κάθε μάθημα περιλαμβάνει την εκμάθηση και την προετοιμασία τριών πιάτων, ορεκτικού, κυρίως γεύματος και γλυκού. Στο τέλος ο καθένας απολαμβάνει το γεύμα του, γεγονός που δημιουργεί ένα πιο οικείο κλίμα.

Τον Φεβρουάριο του 2021 θα πραγματοποιηθεί στην σχολή η εκδήλωση Fun Cooking Greek, η οποία θα περιλαμβάνει υλικά και τεχνικές μαγειρικής από την Ελλάδα. Στην σελίδα της εκδήλωσης στην πλατφόρμα του Facebook, η κεντρική φωτογραφία απεικονίζει αγνά Ελληνικά προϊόντα όπως το λάδι, η ελιά και η φέτα με φόντο την Ακρόπολη, ως σήμα κατατεθέν της Ελλάδας. Μέσω αυτής της εκδήλωσης οι κάτοικοι της Πρετόρια, έχουν την δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με μια γεύση του Ελληνικού πολιτισμού και της Ελληνικής κουζίνας.

Γενικότερα, οι διατροφικές συνήθειες, οι μαγειρικές πρακτικές και η γαστρονομία αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ταυτότητας και του πολιτισμού μιας χώρας, ενός λαού ή ενός τόπου. Αποτελούν επίσης σημαντικό δίαυλο επικοινωνίας και πολιτιστικής ανταλλαγής. Τέλος, σημαντικό είναι να αναφερθεί πως οι γεύσεις και οι μυρωδιές που συνδυάζονται με τον πολιτισμό της εκάστοτε χώρας μπορεί να παίξουν καταλυτικό ρόλο στην εικόνα της χώρας στο εξωτερικό αλλά και στην προώθηση της διπλωματίας του τουρισμού.

Μαρίνα Νάτσια

Μεταπτυχιακή φοιτήτρια Διεθνών Σχέσεων

Παραπομπές:

https://www.steynsculinaryschool.co.za

https://www.facebook.com/events/719896942031666/?active_tab=about

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here