Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση των βραβείων “Soft Power Awards” από το Ελληνικό Ινστιτούτο Πολιτιστικής Διπλωματίας. Η παρουσίαση των βραβείων πραγματοποιήθηκε στην  Παλαιά Βουλή των Ελλήνων, όπου με αφορμή την παρουσίαση της γενικής ιδέας των βραβείων τιμήθηκαν για τη συνεισφορά τους στον πολιτισμό και τις επιστήμες ο δήμαρχος του Cambridge κ. Γεώργιος Πίππας, ο καθηγητής κ. Μανώλης Παπαγρηγοράκης, ο καθηγητής κ. Ξενοφώντας Μουσάς και ο πατέρας Αντώνιος της Κιβωτού του Κόσμου (το βραβείο παρέλαβε εκ μέρους του η πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή). Παρουσιαστής της βραδιάς ήταν ο κ. Αλέξης Κωστάλας, ενώ τη βραδιά έκλεισε μουσικά ο κιθαριστής Μιχαηλάγγελος Νιάρχος.  Χορηγοί της βραδιάς ήταν τα εκπαιδευτήρια Νέα Γενιά Ζηρίδη και ο οργανισμός Heritage&Museums. Στο Catering συμμετείχαν τα ζαχαροπλαστεία Δεληολάνης, τα τυροκομικά Πάσχος, η Χαραλαμπίδης Κρίστης και  η εταιρεία Pegasus-TeaOdyssey.

Οι στόχοι θέσπισης των βραβείων Soft Power:

  • Η αναγνώριση και επιβράβευση της προσφοράς σε πολιτιστικό, ανθρωπιστικό, επιστημονικό και κοινωνικό επίπεδο.
  • Η ανάδειξη της σημασίας της ήπιας ισχύος ως ειρηνικής και συμφιλιωτικής προσέγγισης στις διακρατικές σχέσεις αλλά και τις σχέσεις μεταξύ λαών.
  • Το κίνητρο και η ενθάρρυνση προς τα άτομα, τις εταιρείες και τους οργανισμούς να εντάξουν τις πρακτικές ήπιας ισχύος στην καθημερινή τους ατζέντα.

Η Νίκη

Το βραβείο αποτελεί ένα χρυσό χυτό ομοίωμα με το σύμβολο της Θεάς Νίκης ύψους 30cm και πλάτους 12cm, φιλοτεχνημένο από τον Έλληνα διάσημο γλύπτη Αχιλλέα Βασιλείου.

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Πολιτιστικής Διπλωματίας (Ε.Ι.Π.Δ) είναι μια ελληνική επιστημονική αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, η οποία ιδρύθηκε στην Αθήνα την 25η Μαρτίου 2017, αποτελεί τον πρώτο και μοναδικό φορέα Πολιτιστικής Διπλωματίας στην Ελλάδα και διαθέτει παραρτήματα σε διαφορετικές πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Με εκτίμηση,

Το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας του

Ελληνικού Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διπλωματίας

Στοιχεία Επικοινωνίας

Email: info@helleniculturaldiplomacy.com