Από το 2015 ο δήμος Κωνσταντινούπολης τρέχει ένα εξέχουσας σημασίας πρόγραμμα ‘’Βιβλιοθήκες που δεν κλείνουν ποτέ’’. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για βιβλιοθήκες που παραμένουν ανοιχτές 7 μέρες την εβδομάδα όλο το 24ωρο.Στα πλαίσια λοιπόν αυτού του εγχειρήματος ,η πρώτη βιβλιοθήκη που εφάρμοσε το συγκεκριμένο ωράριο λειτουργίας ήταν η βιβλιοθήκη Ατατούρκ στη Ταξίμ.

Έκτοτε το πρόγραμμα συνεχίζει να εξαπλώνεται λόγω του έντονου ενδιαφέροντος των Κων/πολιτών σε αρκετές άλλες επαρχίες της πόλης.
Στη λίστα λοιπόν των βιβλιοθηκών με αδιάκοπη λειτουργία προστέθηκαν η Μουαλίμ Τζεβντέτ στο Καρτάλ(20.378 βιβλία),η Σουχέιλ Ουνβέρ στο Ουμράνιγε(35.0000 βιβλία),η Ρασίμ Οζντένορεν στο Μπασάκσεχιρ(19.555 βιβλία) και η βιβλιοθήκη Αχμέτ Καμπακλί στο Φατίχ(32.329 βιβλία).

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις συγκεκριμένες βιβλιοθήκες δίνεται η δυνατότητα στους μαθητές να έχουν δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο καθώς και να φωτοτυπήσουν το υλικό που επιθυμούν.Τέλος είναι άξιο αναφοράς το γεγονός ότι προσφέρονται διάφορα κεράσματα σε όσους έρχονται τη νύχτα να μελετήσουν ,κάνοντας τους πιο υποφερτό τον χρόνο ενασχολησής τους.

Με την έναρξη της αδιάκοπης λειτουργίας των παραπάνω βιβλιοθηκών .ο αριθμός των βιβλιοθηκών που δεν κλείνουν ποτέ έφτασε στις 5.Ένα σημαντικό βήμα στην προσέλκυση ερευνητών από τη μια και την υποδοχή μεγάλου κοινού ,χωρίς διακρίσεις και περιορισμούς από την άλλη.

Νανούρης Νίκος

ΠΗΓΕΣ: https://www.cnnturk.com/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here