Στο Κίεβο της Ουκρανίας, στο διάσημο Λόφο των Τραγουδιών του Cave Land Scape Park οι εταιρίες «Kievzelenbud» και «GrandEvent» οργάνωσαν την ετήσια έκθεση λουλουδιών αφιερωμένη στις ομορφιές, την Ιστορία και την Ελληνική μυθολογία, υπό τον τίτλο «Ανθισμένη Ελλάδα» από τις  14 Ιουνίου έως 28 Ιουλίου.

150.000 είδη λουλουδιών χρησιμοποιήθηκαν για να δημιουργηθούν παραστάσεις της Αρχαίας Ελλάδος και να απεικονιστούν τα τοπία της Ελλάδος. Δημιουργήθηκε η  ατμόσφαιρα της ηλιόλουστης Ελλάδας στην οποία ο καθένας μπορούσε να βυθιστεί  βλέποντας  αξέχαστες και  γραφικές εγκαταστάσεις διακοσμημένες με γλυπτά και με πολλά αρωματικά και πολύχρωμα λουλούδια.

Στις 5 Ιουλίου επίσημος καλεσμένος  στην έκθεση ήταν ο Εκπρόσωπος της Πρεσβείας της Ελλάδος  στο Κίεβο, ο Γενικός Διευθυντής της Kyivzelenstroy CO, DmitriZaruba,και ο επικεφαλής του Τμήματος Οικολογίας και Φυσικών Πόρων, AndreyMalyovani. Εκείνη την ημέρα το όλο όμορφο θέαμα εμπλουτιστικέ με  μαθήματα Ελληνικών χορών, παραστάσεις καλλιτεχνικών ομάδων, μουσική και διαγωνισμούς,ενώ κληρώθηκε ένα ταξίδι στην Ελλάδα για δυο άτομα.

Είναι σημαντικό να αναφερθεί πως η έκθεση μπήκε στο Εθνικό Αρχείο Ρεκόρ της Ουκρανίας,καθώς  καταγράφθηκε ο μεγαλύτερος αριθμός παρουσίασης φυτών  με θέμα «οι αρχαίοι Ελληνικοί μύθοι», ενώ άλλη μια  ιδιαιτερότητά της έκθεσης ήταν ότι  αναπαραστάσεις με λουλούδια φυτευτήκαν και στο κεντρικό δρόμο του πάρκου, οπότε η έκθεση απόλαυσε ακόμα μεγαλύτερη προβολή. Για τους επισκέπτες, οι οργανωτές προέβλεψαν έκθεση – πώληση των λουλουδιών και χειροτεχνιών, καλοκαιρινό σινεμά, Λούνα Παρκ για τα παιδιά και νόστιμα εδέσματα για πικνίκ.

Στις συνεντεύξεις των δημοσιογράφων από την εφημερίδα VechirniyKyiv, οι επισκέπτες ανέφεραν ότι αγαπούν πολύ την μυθολογία της αρχαίας Ελλάδος, ότι επιθυμούν να επισκεφτούν την Ελλάδα και ότι είναι υπερήφανοι για την διοργάνωση της έκθεσης.

 

Πηγές

www.depo.ua,

www.vechirniy.kyiv.ua,

https://ua.interfax.com.ua,

kyivmaps.com

kyivcity.gov.ua

http://kievvlast.com.ua

Γκούρινα Ολένα

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here