Στα πλαίσια της πολιτιστικής διπλωματίας και της σημασίας της οι Ηνωμένες Πολιτείες σε συνεργασία με την Κίνα, διοργάνωσαν στις 10, 11 και 12 Μάϊου ένα πολιτιστικό φεστιβάλ τουρισμού στο Las Vegas, στη Νεβάδα.

Το εν λόγω Φεστιβάλ Πολιτιστικού Τουρισμού διοργανώνεται πρώτη φορά και είχε ως απώτερο σκοπό την επέκταση των πολιτιστικών,, “τουριστικών και εκπαιδευτικών πληθυσμιακών ανταλλαγών μεταξύ των δύο χωρών. Το τριήμερο φεστιβάλ διεξάχθηκε με τη μορφή εκθέσεων, οι οποίες περιλάμβαναν τουριστικές κινεζικές και αμερικανικές πόλεις, γραφικά και ιστορικά σημεία τους, παγκόσμια κληρονομιά και άυλη πολιτιστική κληρονομιά(παραδοσιακή χειροτεχνία, μουσική, χορός, έργα τέχνης).

Οι συμμετέχοντες αλλά και οι επισκέπτες είχαν επίσης την ευκαιρία να προωθήσουν με απόδοση τις πωλήσεις και το μάρκετινγκ της χώρας προέλευσής τους, τόσο στον τομέα του τουρισμού, της γαστρονομίας, της επιχειρηματικότητας, όσο και του πολιτισμού και της κουλτούρας. Προσέλκυσε τη συμμετοχή 145 εκθετών από τον κινεζικό και αμερικανικό πολιτιστικό, τουριστικό και βιοτεχνικό κλάδο, από τους οποίους οι 65 προέρχονται από την Κίνα, σύμφωνα με την Επιτροπή Επιχειρήσεων και Εμπορίου του Λας Βέγκας, υπό την αιγίδα του οποίου έλαβε χώρα και το φεστιβάλ.

Ο Γενικός Πρόξενος της Κίνας στο Σαν Φρανσίσκο Wang Donghua τόνισε χαρακτηριστικά στην τελετή έναρξης ότι “ο τουρισμός και τα ταξίδια είναι το όχημα που εξυπηρετεί την προώθηση των πολιτιστικών ανταλλαγών ανάμεσα σε διαφορετικές χώρες. Η συνεργασία στους τομείς του πολιτισμού και του τουρισμού είναι ιδιαίτερα σημαντική για την εμβάθυνση της αμοιβαίας κατανόησης, την εμπιστοσύνη και την περαιτέρω επέκταση των ανταλλαγών και της συνεργασίας μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ”, προσθέτοντας ότι το φεστιβάλ έχει επιπρόσθετα μεγάλη σημασία ως ορόσημο των τεσσάρων δεκαετιών που πλαισιώνουν τις διπλωματικές σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας.

Ο Richard Cherchio, σύμβουλος στην πόλη του Βόρειου Λας Βέγκας, δήλωσε ότι αναμένει πως το φεστιβάλ «θα προσελκύσει τους δύο πολιτισμούς πιο κοντά, ώστε να μπορούν να αλληλοσυμπληρώνονται και να μαθαίνουν ο ένας από τον άλλον». Καθ’ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ, Αμερικανικές και Κινέζικες γαστρονομικές γεύσεις πλαισίωσαν τις δράσεις, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία σε όλους τους παρευρισκόμενους.

Έμμα Καρτσώλη

Πηγή :http://www.xinhuanet.com/english/2019-05/13/c_138053224.htm

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here